CONFIRMARE Tranzacție: Primăria Municipiului București a vândut pe bursă obligațiuni de 555 milioane lei

CONFIRMARE Tranzacție: Primăria Municipiului București a vândut pe bursă obligațiuni de 555 milioane lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 apr 2023

Într-o operațiune anticipată de Profit.ro, Municipalitatea din București a emis instrumente obligatare scadente în anul 2030.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Sistemul Bursei de Valori București a procesat tranzacția în valoare de 555 milioane lei prin care Primăria Municipiului București a obținut o finanțare cu maturitate de 7 ani. Emisiunea denominată în lei cu simbolul PMB30 a avut 18 cumpărători.

În luna ianuarie, Profit.ro a semnalat constituirea asocierii formată din Banca Comercială Română, BRD – Groupe Société Générale și Raiffeisen Bank România ce a depus singura ofertă în cadrul unei licitații a Primăriei Municipiului București pentru servicii financiare necesare emiterii și vânzării de obligațiuni destinate refinanțării datoriei publice locale provenite dintr-un împrumut contractat de la BERD în anul 2020, scadent în aprilie 2023. valoarea emiisunii fiind indicată de pe atunci la 555 milioane de lei. 

EXCLUSIV STB primește sute de milioane de lei pentru viitoare investiții CITEȘTE ȘI EXCLUSIV STB primește sute de milioane de lei pentru viitoare investiții

Emisiunea de obligațiuni s-a adresat investitorilor calificați și este negarantată, cu plată anuală a cuponului.

"Se vor realiza demersurile pentru ca obligațiunile municipale să fie admise la tranzacționare pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București, sectorul Titluri de Credit. Obligațiunile urmează a fi emise cel târziu la data de 21.04.2023, până la această dată realizându-se inclusiv decontarea, în funcție de condițiile pieței", scria în caietul de sarcini al licitației.

viewscnt
Afla mai multe despre
primaria capitalei
pmb
obligatiuni
bcr
brd
raiffeisen bank
oferta