Franța, Polonia, Grecia, Italia și România - cel mai ridicat deficit de cont curent din UE

Franța, Polonia, Grecia, Italia și România - cel mai ridicat deficit de cont curent din UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iul 2022

Uniunea Europeană a înregistrat excedent de cont curent în primul trimestru din 2022, iar țările membre UE cu cel mai ridicat deficit de cont curent au fost Franța (minus 10 miliarde de euro), Polonia (minus 8,9 miliarde de euro), Grecia (minus 6,5 miliarde de euro), Italia (minus 6,4 miliarde de euro) și România (minus 5,3 miliarde de euro), arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

În primul trimestru din 2022, Uniunea Europeană a înregistrat un excedent de cont curent de 16,6 miliarde de euro (0,4% din PIB), în scădere de la un plus de 52,2 miliarde de euro (1,4% din PIB) în trimestrul patru din 2021 și în scădere de la un plus de 126,4 miliarde de euro (3,6% din PIB) în primul trimestru din 2021, scrie Agerpres.

Facebook avertizează angajații să se pregătească pentru una dintre cele mai grave recesiuni “din istoria recentă” CITEȘTE ȘI Facebook avertizează angajații să se pregătească pentru una dintre cele mai grave recesiuni “din istoria recentă”

La nivelul UE, în primul trimestru din 2022 opt state membre au raportat excedent de cont curent, 18 - deficit de cont curent - și o țară a fost în echilibru. Cel mai ridicat excedent de cont curent s-a înregistrat în Germania (52,3 miliarde de euro), Țările de Jos (20,2 miliarde de euro), Irlanda (17 miliarde de euro), Suedia (5,5 miliarde de euro) și Danemarca (5,3 miliarde de euro).

Eurostat precizează că în primul trimestru din 2022, UE a înregistrat cele mai mari excedente de cont curent pe relația cu Marea Britanie (40,6 miliarde de euro), SUA (27,1 miliarde de euro), Elveția (22,2 miliarde de euro), Canada (7,5 miliarde de euro), centrele financiare offshore (6,4 miliarde de euro), Hong Kong (4,1 miliarde de euro), Brazilia (3,9 miliarde de euro) și Japonia (1,4 miliarde de euro).

Deficite au fost înregistrate pe relația cu China (minus 54,5 miliarde de euro), Rusia (minus 34 miliarde de euro) și India (1,2 miliarde de euro). 

viewscnt
Afla mai multe despre
deficit de cont curent
romania