Profitul net al Salrom a scăzut

Profitul net al Salrom a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2021

Profitul net al Societății Naționale a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, a scăzut de aproape șapte ori în 2020, la 11,5 milioane lei, în timp ce venituri operaționale au scăzut cu 36%, la 300,2 milioane lei, arată un raport al Fondului Proprietatea, care deține 49% din acțiunile companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Conform situațiilor financiare auditate, în 2020 compania a raportat venituri operaționale de 300,2 milioane lei, în scădere cu 36% fată de anul trecut și un profit net de 11,5 milioane lei", relevă raportul FP.

ANALIZĂ Economia României a revenit la nivelul de dinaintea pandemiei. Analiștii văd un avans și de aproape 7% în acest an CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Economia României a revenit la nivelul de dinaintea pandemiei. Analiștii văd un avans și de aproape 7% în acest an

Raportul financiar aferent anului 2020 este supus aprobării acționarilor, scrie News.ro.

În anul 2019, Salrom a avut un profit net de 77 milioane lei și venituri operaționale de 469,2 milioane lei.

Ministerul Economiei a anunțat luna aceasta că a schimbat membrii Consiliului de Administrație al companiei, numind noi membri pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitate de prelungire.

Noii membri numiți ai Consiliului de Administrație sunt: Dragoș Oancea - cu experiență în domeniul resurselor umane și licențiat în inginerie chimică; Alina Prahoveanu - prezintă calificări în domeniul financiar, audit și control intern fiind manager de audit la o reputabilă firmă de audit și assurance și a realizat lucrări de audit financiar pentru societăți din domeniul minier și al industriei metalurgice din România, dar și din alte țări; Ervin Robert Medves - este specialist în domeniul exploatărilor miniere și profesor la facultatea de geologie și geofizică.

EXCLUSIV Bogdan Neacșu, CEC Bank, și Dan Sandu, Intesa SanPaolo, candidează pentru șefia ARB, în locul lui Sergiu Oprescu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Bogdan Neacșu, CEC Bank, și Dan Sandu, Intesa SanPaolo, candidează pentru șefia ARB, în locul lui Sergiu Oprescu

Membrii înlocuiți sunt Cătălin Paraschiv, Nicolae Tulici și Petrică Lucian Rusu.

Indemnizația brută fixă lunară a membrilor consiliului de administratie, stabilită prin Hotărârea AGA numărul 4/28.03.2018, este de 5.596 lei.

Societatea Națională a Sării S.A este o companie la care participația MEAT este de 51%. Obiectul principal de activitate îl reprezintă exploatarea, prepararea și comercializarea sări și a unor substanțe nemetalifere.

Salrom are 1507 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
salrom
sare