Șeful FMI cere măsuri fiscale suplimentare pentru limitarea pagubelor economice provocate de coronavirus

Șeful FMI cere măsuri fiscale suplimentare pentru limitarea pagubelor economice provocate de coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2020

Kristalina Georgieva, directorul general al Fondului Monetar Internațional, a cerut guvernelor să adopte măsuri fiscale suplimentare pentru a opri pandemia de coronavirus (Covid-19) să provoace pagube economice pe termen lung, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Într-o postare pe blogul FMI, Georgieva a explicat că încă 20 de țări și-au exprimat interesul pentru programe de finanțare de la organismul internațional, iar în următoarele zile vor continua discuții cu acestea, scrie Agerpres.

Economia Chinei, grav afectată de efectele epidemiei - cel mai semnificativ declin din ultimii 30 de ani CITEȘTE ȘI Economia Chinei, grav afectată de efectele epidemiei - cel mai semnificativ declin din ultimii 30 de ani

FMI este pregătit să mobilizeze capacitatea sa de finanțare de o mie de miliarde de dolari pentru a ajuta cele 89 de țări membre, a dat asigurări Georgieva. Aceasta a adăugat. "În condițiile extinderii epidemiei, este din ce în ce mai urgent să fie adoptate măsuri globale de stimulare fiscală, coordonate și sincronizate".

Oficialul FMI a sugerat că ar putea fi necesare acțiuni fiscale coordonate de mărimea lor adoptate în timpul crizei financiare globale din 2008-2009.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
fmi