Exit: Fondul de investiții North Bridge iese din Next Capital Finance IFN

Exit: Fondul de investiții North Bridge iese din Next Capital Finance IFN
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 10 mai 2019

Fondul de investiții North Bridge a ieșit din acționariatul Next Capital Finance IFN, companie cu afaceri în domeniul factoringului, încasând peste 1 milion de euro în urma vânzării unui pachet de acțiuni reprezentând 25% din capitalul social al companiei. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Acțiunile North Bridge au fost preluate de Next Capital Solutions (20%), care a achitat 968.350 euro, și Betacont International (5%), pentru 101.650 euro.

În urma operațiunii, Next Capital Solutions și-a majorat cota în Next Capital Finance IFN la 95%, iar Betacont International a devenit acționar.

Next Capital Solutions este controlată de Betacont Internațional - 50,0005% și Quercus Consulting - 49,9995%.

Piața asigurărilor de credit comercial este estimată la 25 milioane euro. Potențial de creștere generat de degradarea contextului economic internațional și instabilitatea mediului politic din România CITEȘTE ȘI Piața asigurărilor de credit comercial este estimată la 25 milioane euro. Potențial de creștere generat de degradarea contextului economic internațional și instabilitatea mediului politic din România

Asociatul unic al Betacont Internațional este Adrian Boghiu, în timp ce Quercus International este deținută integral de Georg Mikael Kovacs.

Next Capital Finance IFN a fost înființată în noiembrie 2006 și este parte a grupului Next Capital, care furnizează soluții de creditare, gestiune creanțe și consultanță, dar și servicii de tip BPO (Business Process Outsourcing) prin compania Optima Solutions&Services.

Potrivit celor mai recente date disponibile, Next Capital Finance IFN a consemnat un profit net de 1,11 milioane de lei, față de 1,31 milioane de lei în 2016, la venituri totale de 53,08 milioane de lei, comparativ cu 51,76 milioane de lei în anul precedent.

Afacerile grupului Next Capital au crescut în 2018 cu 14%, iar volumul creanțelor administrate a atins pragul de 150 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
next capital finance
tranzactie
north bridge
actionariat
factoring
creante