Guvernul lansează programul “Primul centru de agrement“, cu garanții de stat de până la 1 milion lei pentru credite

Guvernul lansează programul “Primul centru de agrement“, cu garanții de stat de până la 1 milion lei pentru credite
scris 16 feb 2017

Un nou program, denumit “Primul centru de agrement“, este pregătit de Guvern, care va garanta, în limita a 80%, creditele de investiții care vor fi contractate pentru înființarea și dezvoltarea unor astfel de centre. Garanția de stat va fi la un echivalent valoric maxim de 240.000 de euro sau 1 milion de lei per investiție.

"Statul garantează pentru investiții considerate acum de către instituțiile de creditare ca fiind de risc, pentru că antreprenorii nu au capacitatea de a oferi suficiente garanții", explică Guvernul.

Borsec și Sucevița devin stațiuni turistice de interes național, iar alte 10 localități devin stațiuni de interes local CITEȘTE ȘI Borsec și Sucevița devin stațiuni turistice de interes național, iar alte 10 localități devin stațiuni de interes local

Astfel, instituțiile de creditare sunt stimulate să creeze produse de finanțare specifice pe acest segment.

Facilitatea acordării garanțiilor de stat pentru creditele de investiții va fi destinată IMM-urilor eligibile din sectorul turismului, care își propun să înființeze sau să dezvolte centre de agrement.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
agrement
centru
credit
investitii
garantare
program
guvern