Guvernul va decreta zi de doliu pentru victimele din Italia; Cioloș: Nu mai există români dispăruți

Guvernul va decreta zi de doliu pentru victimele din Italia; Cioloș: Nu mai există români dispăruți
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2016

Premierul Dacian Cioloș a anunțat, marți seară, după ce a participat la funeraliile din Italia, că va propune o zi de doliu național pentru victimele cutremurului din Peninsulă, cel mai probabil joi, și totodată a declarat că nu mai există niciun român dispărut, ultimul fiind identificat în cursul zile de marți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

„Din informațiile pe care le am, de astăzi și acea persoană care fusese dată dispărută a fost identificată, deci nu mai avem practic persoane dispărute. Avem doar aceste persoane care încă sunt spitalizate”, a declarat premierul Dacian Cioloș, conform News.ro.

Totodată, prim-ministrul a anunțat că cel mai probabil joi va fi decretată zi de doliu național pentru românii care și-au pierdut viața în urma cutremurului de săptămâna trecută din Italia.

„În ședința de guvern (de miercuri - n.r.) o să propun și o zi de doliu național pentru ei. (...) Foarte probabil joi o să propun zi de doliu”, a spus Cioloș, în Italia.

Dacian Cioloș a participat marți la funeraliile de stat din Italia pentru victimele cutremurului de săptămâna trecută, alături de ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru.

În cursul zilei, premierul i-a vizitat, timp de peste o oră, pe românii internați în spital în Italia, afirmând că aceștia sunt într-o stare bună, și a anunțat că Executivul va trimite un asistent social în Italia pentru a ajuta victimele să intre cât mai repede în posesia ajutoarelor din partea statului.

Telekom, despre taxa pentru cinematografie: Dacă intră în vigoare, va conduce la creșterea tarifelor pentru internet CITEȘTE ȘI Telekom, despre taxa pentru cinematografie: Dacă intră în vigoare, va conduce la creșterea tarifelor pentru internet

"Am stat de vizită cu doamnele, le-am explicat ce am decis să facem, ajutorul fianciar pe care să îl acordăm. Le-am spus că am decis chiar de mâine să vină un asistent social de la București, care va sta o lună, două, cât va fi necesar aici, ca să ajute persoanele de la ambasadă, să facă toate formalitățile necesare ca oamenii să poată intra în posesia ajutorului pe care îl acordăm", a spus Cioloș, la finalul vizitei, într-o declarație oferită Digi24.

Prim-ministrul a precizat că, deși ajutorul dat de stat nu este "semnificativ din punct de vedere financiar", este important ca el să ajungă cât mai repede la victime.

Șeful Executivului a spus că cele trei femei care au rămas internate, după ce una dintre victime a fost externată în cursul zilei de marți, sunt "într-o stare bună" și se recuperează. O altă pacientă va fi externată zilele acestea, a mai spus Cioloș.

Potrivit datelor MAE de luni seară, 11 români au murit în cutremur, 6 sunt răniți și aproximativ 30 de români se află în taberele de sinistrați.

Guvernul a decis, luni, acordarea unor ajutoare financiare în sumă de 6.000 de euro pentru copiii rămași orfani în urma cutremurului din Italia, în sumă de 1.000 de euro pentru fiecare persoană decedată în seism, 10.000 de euro pentru familiile sau persoanele singure ale căror locuințe au fost distruse în proporție de peste 50% și își mențin reședința în Italia și 3.000 de euro pentru cei care nu au locuință proprie, dar nu mai au unde să stea după cataclism.

De aceste ajutoare urmează să beneficieze aproximativ 50 de familii.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolos
zi de doliu