Bărbații vor aloca, în medie, între 150-200 de lei pentru cadourile de 8 martie

Bărbații vor aloca, în medie, între 150-200 de lei pentru cadourile de 8 martie
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2019

Bărbații români vor aloca, în medie, între 150-200 de lei pentru cadourile de 8 martie, dar majoritatea femeilor spun că nu contează valoarea cadourilor, ci gestul în sine, potrivit unui studiu efectuat de compania de marketing research 4Service Group România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Majoritatea bărbaților români au declarat că vor oferi ceva doamnelor sau domnișoarelor de 8 martie, potrivit studiului, scrie News.ro.

VIDEO Cum vor arăta noul acvariu și delfinariul extins din Constanța. Investiție de 20 milioane euro CITEȘTE ȘI VIDEO Cum vor arăta noul acvariu și delfinariul extins din Constanța. Investiție de 20 milioane euro

”Astfel, 74% vor cumpăra cadouri, 16% vor oferi atât cadouri cât și flori sau mărțișoare, în vreme ce 9,5% au spus că se vor limita la flori sau mărțișoare. De cealaltă parte, 68,2% dintre respondentele de sex feminin se așteaptă să primească un cadou, 14% nu cred că vor primi mai mult de un mărțișor, iar, surprinzător, 17,8% nu speră că ar putea primi ceva de Ziua Femeii”, se arată în comunicat.

Totodată, doar 10% dintre bărbați vor oferi ceva și rudelor apropiate, iar 11,5% au spus că se vor prezenta la locul de muncă cu flori sau mici cadouri pentru colege.

Suma medie cheltuită de 1 din 3 bărbați este între 150 – 200 de lei. Unul din cinci bărbați intenționează să aloce între 200 și 500 de lei pentru un singur cadou, în vreme ce doar 3 din 100 de români vor cheltui mai mult de 1000 de lei pentru un cadou, potrivit studiului.

Prețul cadourilor diferă și în funcție de persoana căreia îi este destinat. Astfel, aproape 60% dintre bărbați vor aloca între 150 – 200 de lei pentru soții, în vreme ce doar 48% dintre mame se vor bucura de aceeași valoare a cadourilor.

”Fiicele lor pot primi un cadou de 150 – 200 de lei în aproape 45% din cazuri. Cei care nu sunt căsătoriți, dar au o relație vor oferi cadouri de o valoare similară în doar 40% din cazuri. Cele mai frecvente sume alocate pentru rude, prietene sau colege de muncă sunt sub 50 lei, în cazul a 5 din 10 bărbați”, se arată în comunicat.

Întrebate despre valoarea financiară a cadourilor pe care și-ar dori să le primească de Ziua Femeii, aproape 60% dintre doamne au spus că nu e vorba despre bani, ci despre gest. Totodată, 11% dintre respondente și-ar dori cadouri în valoare de 200 – 500 de lei, în vreme ce 10,3% așteaptă un cadou între 50 și 150 de lei, potrivit studiului.

Gusturile și, mai ales, așteptările sunt diferite și în privința a ce și-ar dori femeile să primească și ce cadouri oferă efectiv bărbații din România.

”Astfel, 33% dintre bărbați oferă flori, însă doar 26% dintre doamne își doresc să primească flori. Și cosmeticele sunt în topul preferințelor bărbaților, cu 12 procente. Dar numai 7% dintre femei au declarat că și-ar dori să primească produse cosmetice”, se arată în comunicat.

Dorințele lor sunt relativ apropiate când vine vorba de bijuterii. 11% dintre femei și-ar dori un asemenea cadou pe 8 Martie, iar 9% dintre bărbați le și oferă, a mai relevat studiul. Răspunsuri aproape identice au fost primite în privința parfumurilor, preferate de aproape 12 procente, atât în rândul femeilor, cât și bărbaților. Situația este aproape identică în privința accesoriilor, cu 4,9, respective 4,8 procente și a hainelor, cu aproximativ 4% dintre preferințe, în cazul ambelor sexe. Cele mai mari diferențe apar însă în cazul cardurilor cadou, banilor și mărțișoarelor.

”Doar 1,2% dintre bărbați ar fi dispuși să ofere bani sau carduri cadou, în vreme ce 9,8% dintre femei spun că ar prefera mai degrabă banii, pentru a-și putea alege singure cadoul preferat. Situația este asemănătoare și în cazul mărțișoarelor: doar 3 din 100 de femei mai vor un mărțișor și de 8 Martie, însă 12% dintre bărbați aleg să cumpere și să ofere unul”, se arată în comunicat.

Cum data de 8 martie este o ocazie potrivită și pentru o ieșire sau o cină în oraș, 82% dintre români se așteaptă la servicii, pregătiri sau o atmosferă în ton cu Ziua Femeii, în vreme ce 8,3% nu cred că vor vedea ceva special, iar pentru 9,5 procente dintre români, acest aspect nu contează.

Studiul a fost efectuat de compania de marketing research 4Service Group Romania, în luna februarie, pe un eșantion de 1690 de persoane, din mediul urban, având vârste cuprinse între 18 și 70 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
8 martie
cadouri