FOTO Un român a devenit cel mai bătrân bărbat din lume

FOTO Un român a devenit cel mai bătrân bărbat din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2020

Dumitru Comânescu, în vârstă de 111 ani și 6 luni, a devenit cel mai bătrân bărbat din lume după ce britanicul Bob Weighton, care deținea acest titlu, a murit la vârsta de 112 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
„Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații CITEȘTE ȘI „Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații

În februarie, Dumitru Comânescu era al treilea cel mai bătrân om din lume. El a fost declarat oficial atunci de către Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne "cel mai vârstnic cetățean român al Municipiului București".

În fața lui erau atunci japonezul Chitetsu Watanabe (născut pe 5 martie 1907) și britanicul Robert Weighton (născut pe 29 martie 1908).

FOTO Cum știi dacă stai de vorbă cu un profesionist: 6 indicii ale croitoriei bespoke autentice CITEȘTE ȘI FOTO Cum știi dacă stai de vorbă cu un profesionist: 6 indicii ale croitoriei bespoke autentice

Ulterior, însă,  japonezul  a murit, iar românul "a urcat" pe locul 2.

Certinvest lansează campania promoțională „Investește ce ți se potrivește!” CITEȘTE ȘI Certinvest lansează campania promoțională „Investește ce ți se potrivește!”

Dumitru Comânescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908 la Provița de Jos, comuna Drăgăneasa, județul Prahova. A fost inginer agronom și unul dintre cei mai valoroși fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Sisești.

Acest clasament a fost publicat recent de The Gerontology Research Group (GRG) cu ocazia desemnării și recunoașterii de către Guinness World Records a celui mai bătrân bărbat din lume, japonezul Chitetsu Watanabe, care va împlini luna viitoare 113 ani (s-a născut pe 5 martie 1907). Pe locul II se află britanicul Robert Weighton, născut pe 29 martie 1908.

Cel mai vârstnic om din lume trăiește tot în Japonia și este o femeie - Kane Tanaka, care a împlinit pe 2 ianuarie 2020, 117 ani. Aceasta a primit anul trecut distincția Guinness World Records.

FOTO Un critic de artă a distrus din greșeală o lucrare în valoare de 20.000 de dolari expusă la un târg din Mexic CITEȘTE ȘI FOTO Un critic de artă a distrus din greșeală o lucrare în valoare de 20.000 de dolari expusă la un târg din Mexic

Dumitru Comânescu s-a născut la Provița de Jos, comuna Drăgăneasa, în județul Prahova. Secretul longevității sale a fost și este dragostea pe care i-o oferă familia, fiii, cei trei nepoți și doi strănepoți. A fost inginer agronom și unul dintre cei mai valoroși fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Sisești. Inițial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai valoroși matematicieni ai tuturor timpurilor, Gheorghe Țițeica, pentru ca apoi să își găsească vocația în domeniul cercetării plantelor. A absolvit facultatea în 1933 și a lucrat efectiv timp de 70 ani: în anul 2003 făcea ultima expertiză fitopatolgică. La vârsta de 86 de ani a participat la un concurs pentru experți agricoli, unde s-a clasat al cincilea, prelungindu-și activitatea.  

viewscnt
Afla mai multe despre
batran
barbat
bucuresti
longeviv
planeta