Germania înăsprește restricțiile la două luni după legalizarea parțială a consumului de canabis în scop recreativ

Germania înăsprește restricțiile la două luni după legalizarea parțială a consumului de canabis în scop recreativ
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2024

La nici două luni după ce Germania a legalizat parțial consumul de canabis în scop recreativ, Parlamentul german a votat în favoarea amendării acestei legi prin înăsprirea restricțiilor, în special pentru șoferi, informează dpa.

Amendamentele, votate joi seara, includ de asemenea prevederi suplimentare pentru cultivarea de canabis în așa-zisele cluburi de canabis pentru a preveni apariția unor plantații la scară mare, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Un restaurant din Barcelona - declarat cel mai bun din lume CITEȘTE ȘI Un restaurant din Barcelona - declarat cel mai bun din lume
Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

După ani de dezbateri, Berlinul a aprobat în februarie noua legislație privind canabisul, lege ce le permite adulților germani să dețină, achiziționeze sau să cultive legal marijuana, chiar dacă mai sunt aplicate reglementări și limite stricte.

Potrivit legii, în vigoare de la 1 aprilie, adulții pot avea asupra lor până la 25 de grame de marijuana și nu mai mult de 50 de grame pot fi stocate acasă. De asemenea, până la trei plante de canabis pot fi cultivate acasă.

Consumul public de marijuana rămâne interzis în apropierea copiilor, școlilor, centrelor de zi, locurilor de joacă și terenurilor de sport, dar și alte locuri.

În afară de cultivarea acasă, adulții se pot înscrie în așa-zisele cluburi de canabis, ai căror membri vor putea cultiva drogul împreună și să se aprovizioneze reciproc, începând cu 1 iulie.

Legea a fost trecută prin parlament de coaliția de guvernare de centru-stânga a cancelarului federal Olaf Scholz.

Blocul conservator de opoziție CDU/CSU continuă, însă, să ceară schimbarea acestui curs și scoaterea din nou a marijuanei în afara legii în Germania.

Cu noile amendamente, Parlamentul german a introdus pentru șoferi o limită de 3,5 nanograme de ingredient activ de canabis, Tetrahidrocanabinol (THC) pe mililitru de sânge.

Date fiind riscurile amestecării marijuanei cu alcoolul, celor care au consumat canabis li se va interzice total de acum încolo să conducă sub influența alcoolului. În Germania, limita acceptată a alcoolemiei pentru șoferi este de 0,05%. Potrivit noilor reguli, acum șoferii vor avea interzis să conducă sub influența canabisului.

În plus, landurilor federale germane li s-a acordat mai multă libertate în implementarea legii, de exemplu prin inspectarea cluburilor de canabis.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
canabis