România învinge Ucraina cu 3-0 în primul meci la Campionatul European de Fotbal

România învinge Ucraina cu 3-0 în primul meci la Campionatul European de Fotbal

Nicolae Claudiu Stanciu, cel mai bun jucător al meciului. Credit foto: Stefan Constantin - INQUAM Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2024

Naționala României a început cu o victorie categorică parcursul la Campionatul European din Germania, scor 3-0 cu Ucraina, la Munchen, în grupa E. Victoria vine la o zii după ce selecționerul Edward Iordănescu a împlinit 46 de ani. Tricolorii au fost susținuți din tribune de zeci de mii de suporteri.

Naționala de fotbal a României și-a început aventura la Campionatul European de fotbal, luni, înfruntând în grupa E selecționata Ucrainei. La meciul de la Munchen, de pe Allianz Arena, asistă mii de suporteri tricolori.

Urmărește-ne și pe Google News

Meciul a început cu Ucraina presând, însă jucătorii lui Rebrov nu au reușit să trimită nici un șut pe poarta lui Nițu și tricolorii au profitat. Man i-a pasat lui Stanciu, în marginea careului, iar acesta șutat din prima propulsând balonul la vinclul porții lui Lunin și înscriind un gol fabulos, 1-0 pentru România în minutul 29. Man a trimis pe lângă poartă în minutul 38, pentru ca un minut mai târziu Stanciu să încerce poarta din corner și să lovească bara. Tricolorii au intrat cu avantaj minim la pauză, dar startul reprizei secunde a adus minute excelente pentru elevii lui Edi Iordănescu. Răzvan Marin a majorat diferența pentru echipa noastră, în minutul 53, cu un șut de la 22 de metri care a trecut pe sub Lunin, iar minutul 57 a adus golul unui nesperat 3-0 pentru România: Man a driblat în careu, a trimis în fața porții și Drăguș a înscris. Ucrainenii au schimbat masiv, au încercat să pună presiune pe poarta lui Niță, dar nu au reușit să înscrie, deși au avut o bară, prin Yaremchuk, în minutul 90+2, iar România a obținut o victorie uriașă în grupa E, făcând un pas mare către optimile de finală și mulțumindu-și extraordinarii suporteri, care au dominat, la rândul lor, duelul din tribune.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Echipele de start:

ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 15. Burcă, 11. Bancu – 18. R. Marin, 6. M. Marin, 21. Stanciu-cpt. – 20. Man, 19. Drăguș, 17. Fl. Coman. Selecționer: Edward Iordănescu
Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 10. Hagi, 13. Mihăilă, 14. Olaru, 22. Mogoș, 23. Sorescu, 24. Racovițan, 25. Bîrligea, 26. Șut

UCRAINA: 23. Lunin – 2. Konoplia, 13. Zabarnyi, 22. Matviyenko, 17. Zinchenko – 6. Stepanenko-cpt., 19. Shaparenko – 15. Tsygankov, 14. Sudakov, 10. Mudryk – 11. Dovbyk. Selecționer: Serghei Rebrov
Rezerve: 1. Bushchan, 12. Trubin – 3. Svatok, 4. Talovierov, 5. Sydorchuk, 7. Yarmolenko, 8. Malinovskyi, 9. Yaremchuk, 16. Mykolenko, 18. Brazhko, 20. Zubkov, 21. Bondar, 24. Tymchyk, 25. Vanat, 26. Mykhailichenko

Meciul estei arbitrat de suedezul Glenn Nyberg, ajutat la cele două linii de compatrioții săi Mahbod Beigl și Andreas Söderqvist. Rezervă este norvegianul Espen Eskås, iar în camera VAR se află Rob Dieperink (Țările de Jos), Pol van Boekel (Țările de Jos) și Jérôme Brisard (Franța).

Tot luni, în grupa E, a României, are loc, de la ora 19.00, meciul Belgia - Slovacia, în timp ce, de la ora 22.00, în grupa D se dispută jocul Austria - Franța.

Tricolorii au disputat 6 meciuri contra Ucrainei, cu 3 victorii în dreptul României și două în palmaresul ucrainenilor, un meci fiind încheiat la egalitate.

Ucraina a obținut biletele pentru EURO 2024 în urma celor două baraje, 2-1 în Bosnia-Herțegovina și 2-1 cu Islanda.

România s-a calificat la Euro-2024 de pe primul loc din grupa sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania ucraina
campionatul european