Un tablou de Claude Monet, pentru prima dată în licitație după decenii

Un tablou de Claude Monet, pentru prima dată în licitație după decenii

Sursa: News.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2023

Un tablou al maestrului francez al impresionismului Claude Monet, care a fost deținut de un privat din 1948, ar trebui să ajungă la 3 milioane de euro când va fi vândut la Paris, la sfârșitul acestei luni, a anunțat casa de licitații Ader.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Peisajul "Les Saules, Giverny" ("Sălciile, Giverny"), care datează din 1886, reapare pe piața franceză de artă, unde picturile lui Monet au devenit din ce în ce mai rare, informează News.ro.

Este unul dintre cele aproximativ treizeci de loturi din cadrul viitoarei vânzări de artă impresionistă și modernă a casei de licitații Ader de la Hotel Drouot, programată pentru 24 noiembrie.

FOTO Halep și-a scos la vânzare vila cu 9 camere de la Snagov CITEȘTE ȘI FOTO Halep și-a scos la vânzare vila cu 9 camere de la Snagov

"Tablourile lui Claude Monet de această amploare, de această dimensiune nu mai există cu adevărat în rândul familiilor franceze. Ele se găsesc mai ales în marile muzee sau în colecții străine, dar este foarte rar să le găsești în Franța", a declarat vineri David Nordmann, directorul de licitații al Ader, pentru Reuters, în cadrul unei avanpremiere a vânzării. "Este o oportunitate pentru piața franceză", a adăugat el.

Pictura în ulei a lui Monet - care măsoară 73 cm pe 92 cm - a aparținut unei familii de origine evreiască și a fost expusă în apartamentul lor luxos din centrul Parisului. Bunicul familiei a cumpărat tabloul de la o galerie din Nisa în 1948, iar de atunci a rămas în familie.

Deși nu este la fel de faimos ca nuferii lui Monet sau picturile de la Gare Saint Lazare, care pot avea prețuri care ajung la 100 de milioane de euro, "Les Saules, Giverny" poartă stilul caracteristic al artistului.

"Este o lucrare tipică lui Claude Monet, în special prin tușele și prin modul în care redă lumina", a spus Nordmann.

Monet și-a găsit liniștea în Giverny, la vest de Paris, din 1883 până la moartea sa în 1926, transformând o casă din stuc roz în locuința și atelierul său permanent și cultivând o grădină în stil japonez, cu flori și copaci răspândiți pe un iaz cu nuferi, care a inspirat multe dintre picturile sale.

Licitația include, de asemenea, o lucrare a pictoriței americane Mary Cassatt. "Portrait de Jeune Fille au Chapeau Blanc" ("Portret de tânără femeie cu pălărie albă") este estimat între 800.000 și 1,2 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
monet
tablou