VIDEO Vandalism în numele protecției mediului: Membri ai mișcării Just Stop Oil au atacat cu ciocane un tablou de Velázquez de la Galeria Națională din Londra

VIDEO Vandalism în numele protecției mediului: Membri ai mișcării Just Stop Oil au atacat cu ciocane un tablou de Velázquez de la Galeria Națională din Londra
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 nov 2023

Activiști ai mișcării Just Stop Oil au fost arestați după ce au spart geamul care acoperea un tablou al lui Diego Velázquez la National Gallery din Londra, în timp ce poliția a reținut zeci de alte persoane care au blocat Whitehall, scrie The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Doi activiști au țintit sticla de pe tabloul „The Rokeby Venus” (cunoscut și ca „The Toilet of Venus”, „Venus at her Mirror”, „Venus and Cupid” sau „La Venus del espejo”), circa 1648, de Diego Velazquez (1599-1660) cu ciocane de siguranță, înainte de a fi arestați sub suspiciunea de distrugere, scrie News.ro

VIDEO PROFIT LIVE Răzvan Gălățan, director operațional Goodwill Consulting: Pe programele pe care urmează să avem depuneri, interesul este uriaș. Se vede că lumea are această sete de finanțare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Răzvan Gălățan, director operațional Goodwill Consulting: Pe programele pe care urmează să avem depuneri, interesul este uriaș. Se vede că lumea are această sete de finanțare

Activiștii au blocat Whitehall

Poliția metropolitană a declarat că cel puțin 40 de activiști care „mărșăluiau lent” pe Whitehall au fost, de asemenea, reținuți și că drumul a fost eliberat după ce traficul a fost oprit pentru o scurtă perioadă de timp.

Activiștii s-au întins pe carosabil și s-au aliniat pe trotuare de-a lungul Whitehall. Unii au fost plasați pe și în jurul Cenotafului de către poliție, potrivit protestatarilor și unui ofițer aflat la fața locului.

O protestatară încătușată la baza memorialului de război a declarat pentru PA Media: „Ne-au arestat în drum și am fost târâte pe trotuar și apoi înapoi aici”.

Just Stop Oil a declarat că mai mult de 100 dintre susținătorii săi au închis Whitehall pentru a cere să nu mai existe petrol și gaze noi.

Guvernul a dezvăluit planurile de a impune acordarea anuală de licențe pentru petrol și gaze în Marea Nordului, în încercarea de a reduce dependența de „regimurile străine ostile”.

viewscnt
Afla mai multe despre
diego velázquez
just stop oil