MedLife continuă achizițiile și cumpără rețeaua de clinici Anima, înființată de unul din fondatorii Sensiblu

MedLife continuă achizițiile și cumpără rețeaua de clinici Anima, înființată de unul din fondatorii Sensiblu
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 6 feb 2017

MedLife, cea mai mare companie de servicii medicale private din România, a cumpărat integral rețeaua de clinici Anima, ale cărei baze au fost puse de Ludovic Robert, unul dintre fondatorii A&D Pharma, și care cuprinde 6 policlinici și un laborator. Anima este unul dintre cei mai mari furnizori privati de servicii medicale de ambulator în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB), cu afaceri de 5,2 milioane de euro la nivelul anului 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Acționarii Anima sunt firma Lethron Investments Limited înregistrată în Cipru - 90,55%, Dr. Carmen Ștențel - 1,015%, Dr. Sorin-Dan Cadar - 1,015%, Carmen Sas - 2,90% și Cristian Sas - 4,52%.

Despre vânzarea clinicilor Anima se vorbea în piața serviciilor medicale private încă de la începutul anului trecut.

Anima are peste 200 de angajați, specialiști medicali și personal de suport, fiind prima rețea de medicină privată cu rețea proprie de medicină de familie din Romania, și acoperă peste 15 specialități, printre care obstetrica – ginecologie, ORL, endocrinologie, Oftalmologie, dermato – venerologie, cardiologie, psihiatrie, reumatologie, gastroenterologie, alergologie și imunologie clinică.

Potrivit reprezentanților companiei, Anima are în prezent 75.000 de abonați corporate, concentrați în special pe abonamente care acoperă servicii de medicina muncii. 

MedLife începe anul cu o achiziție: rețeaua de centre medicale Polimed din județele Dâmbovița și Ilfov CITEȘTE ȘI MedLife începe anul cu o achiziție: rețeaua de centre medicale Polimed din județele Dâmbovița și Ilfov

“Anima este un jucător important pe piața de servicii medicale din Romania, cu o retea extinsă de medici de familie si medici specialisti aflați în contract cu CNAS, o companie solidă fnanciar și cu o bună calitate a actului medical. (...) Serviciile medicale oferite de Anima vin și în perfectă completare cu brandul Sfânta Maria lansat de MedLife pe servicii de laborator anul trecut și care se adresează aceluiași segment de populație”, a declarat Mihai Marcu, președinte și CEO MedLife.

El arată că Anima va rămâne o companie autonomă, cu un departament de vânzări care va funcționa diferit și independent de cel ce promovează brandul MedLife, iar managementul va fi păstrat.

De asemenea, Marcu ia în calcul posibilitatea extinderii modelului de business Anima la nivel național.

”După finalizarea achiziției conditionată de aprobarea Consiliului Concurenței, vom studia împreună oportunitatea replicării modelului de business al Anima la nivel național, concentrat pe segmentul de populatie căreia i se adresează și în prezent”, a declarat Președintele MedLife.

Achiziția Anima reprezintă a 15-a achiziție derulată până acum de grupul MedLife.

“Prin acest parteneriat, clienții vor avea parte de valoare adăugată în ceea ce privește serviciile medicale
private din România (...) Ne bucurăm să devenim parte a celui mai mare operator de pe piața serviciilor medicale private din
România”, a declarat Cristian Sas, CEO Anima.

Consultanții vânzătorului au fost KPMG Deal Advisory și Sergiu Neguț, în timp ce consultanții MedLife au fost TaxHouse și Dima&Asociații.

MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală. Compania, controlată de familia Marcu (51%), acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternități, laboratoare, farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife.

Titlurile MedLife au intrat anul trecut la tranzacționare pe piața de capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
anima
medlife
achiziție