Noua emisiune de obligațiuni a Primăriei Capitalei intră astăzi la Bursa București. Trei bănci și-au unit forțele pentru intermedierea operațiunii

Noua emisiune de obligațiuni a Primăriei Capitalei intră astăzi la Bursa București. Trei bănci și-au unit forțele pentru intermedierea operațiunii
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 26 apr 2018

Noua emisiune de obligațiuni, de 555 milioane lei, pregătită de Primăria Capitalei intră astăzi la Bursa București spre tranzacționare, Profit.ro anunțând, luna trecută, că trei bănci și-au unit forțele pentru intermedierea operațiunii, respectiv Banca Comercială Română, BRD și Raiffeisen Bank. În cursă a fost și asocierea BT Capital Partners-Banca Transilvania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Primăria va refinanța astfel o tranșă din alte obligațiuni lansate în urmă cu 3 ani și care ajunge la scadență în primăvara acestui an.

Cum a anunțat Profit.ro, noile obligațiuni vor avea o maturitate de 10 ani și vor fi listate, de astăzi, la Bursa de Valori București.

Romexterra Leasing plusează și vrea să emită obligațiuni de 10 milioane de euro CITEȘTE ȘI Romexterra Leasing plusează și vrea să emită obligațiuni de 10 milioane de euro

În anul 2005, Municipiul București a împrumutat 500 milioane euro pe o perioadă de 10 ani, printr-o emisiune de euroobligațiuni pe piața internațională de capital, pentru realizarea unor proiecte majore de investiții.

Pentru refinanțarea emisiunii de euroobligațiuni din anul 2005, scadentă în tranșă unică în iunie 2015, Municipiul București a contractat în mai 2015 patru finanțări rambursabile sub formă de patru emisiuni de obligațiuni în valoare totală de 2,2 miliarde lei (echivalentul a 500 milioane euro).

Primăria este obligată să ramburseze integral, până pe 4 mai acest an, o rată de 555 milioane lei ferentă emisiunii de obligațiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
brd
banca transilvania
raiffeisen bank
obligatiuni
primaria capitalei
bursa
listare