Penitenciarele nu reușesc să cheltuiască banii ANCOM pentru sistemul de blocare a comunicațiilor în zona acestora. Două licitații au fost anulate din lipsă de oferte

Penitenciarele nu reușesc să cheltuiască banii ANCOM pentru sistemul de blocare a comunicațiilor în zona acestora. Două licitații au fost anulate din lipsă de oferte
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 12 feb 2017

Autoritatea de Reglementare în Comunicații (ANCOM) a virat din propriul buget către Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), în perioada 2014 - 2016, suma de 30 de milioane de lei pentru sistemul destinat blocării și întreruperii radiocomunicațiilor în perimetrele unităților din subordinea ANP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Virarea banilor s-a realizat în baza prevederilor Legii 374/2013 privind utilizarea sistemelor destinate blocării și întreruperii radiocomunicațiilor în perimetrele unităților din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

La solicitarea Profit.ro, ANCOM a transmis că instituția suportă, pentru o perioadă de 5 ani (2014 – 2018), din bugetul propriu, o sumă în cuantum de 10 milioane lei/an, destinată exclusiv pentru acoperirea costurilor ocazionate de achiziționarea serviciilor destinate blocării și întreruperii radiocomunicațiilor în perimetrele unităților din sistemul penitenciar, precum și servicii de consultanță și proiectare în vederea întocmirii documentației de atribuire.

FOTO Planul pentru București: benzi de circulatie pentru transportul public, construcția de parcări subterane sau extinderea metroului CITEȘTE ȘI FOTO Planul pentru București: benzi de circulatie pentru transportul public, construcția de parcări subterane sau extinderea metroului

“Până în prezent, ANCOM a virat ANP suma de 30 de milioane de lei, aferentă anilor 2014 – 2016, iar în următorii doi ani vor fi virate sumele pentru anii 2017 și 2018”, se mai spune în răspunsul ANCOM remis Profit.ro.

ANP a inițiat, în iulie 2015 și ianuarie 2016, licitații pentru atribuirea contractului de prestare servicii de blocare și întrerupere a radiocomunicațiilor în zona penitenciarelor.

Estimată la 39,6 milioane de lei (fără TVA) pe o perioadă de 7 ani, prima licitație a fost anulată în noiembrie 2015 pentru că ANP nu a primit nicio ofertă în faza a doua a procedurii de atribuire.

În prima etapă a procedurii s-au înscris Avitech Co, UTI Grup, Regia Autonomă Rasirom, Intrarom, Interactive Systems&Business Consulting, Mira Telecom, Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații (CSR) și asocierile formate din Mobilis și Telsec Business&Consulting, respectiv Selex ES Spa (Italia) și MarcTel SIT SRL.

EXCLUSIV Doar RCS&RDS și Telekom Fix au câștigat clienți din portarea numerelor în 2016. Restul operatorilor au ieșit pe minus CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Doar RCS&RDS și Telekom Fix au câștigat clienți din portarea numerelor în 2016. Restul operatorilor au ieșit pe minus

“A doua procedură a fost inițiată în data de 13 ianuarie 2016 (...). Valoarea estimată era de 12.309.876 lei, fără TVA, cu o durată a acordului cadrul de 6 ani. (...) Această procedură s-a demarat pentru un prim lot de penitenciare, urmând ca după finalizarea acesteia să se continue procesul de implementare în celelalte unități ANP în limita bugetului avut la dispoziție”, se arată în răspunsul ANP remis Profit.ro.

Ofertanții admiși la prima fază a licitației au fost Intrarom, UTI Grup, Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații (CSR) și asocierea formată din Telsec și Mobilis.

Ofertele depuse de Mira Telecom, Teamnet International și RA Rasirom au fost respinse de comisia de evaluare a ANP.

Mira Telecom și Teamnet International au înaintat contestații la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) la mijlocul lunii aprilie 2015.

Omniasig va asigura banii din casieriile RATB împotriva furturilor CITEȘTE ȘI Omniasig va asigura banii din casieriile RATB împotriva furturilor

ANP decide să reevalueze ofertele respinse și ajunge la aceeași concluzie, atât în privința ofertelor admise, cât și în cazul celor respinse anterior.

Teamnet International contestă rezultatul reevaluării la CNSC și apoi în instanță, care îi respinge cererea în a doua parte a lunii iulie 2016 printr-o hotărâre irevocabilă.

La finele luni octombrie 2016, ANP constată că la a doua etapă a licitației nu a fost depusă nicio ofertă și anulează procedura.

“Facem mențiunea că ANP nu poate estima un termen cu privire la implementarea sistemului de blocare și întrerupere a radicomunicațiilor deoarece au fost initiate demersuri către Minsterul Justiției pentru modificarea Legii 374/2013. Înainte de reluarea unei noi proceduri de achiziție (în măsura în care va fi posibil acest lucru), ANP va nominaliza unitățile în care va fi instalat acest sistem în mod prioritar, funcție de problematica specifică”, se mai spune în răspunsul instituției.

ANP administrează 19 penitenciare regim semideschis și deschis, 14 penitenciare regim închis și de maximă siguranță, 1 penitenciar pentru femei și 7 secții pentru femei în 7 penitenciare, 2 centre de detenție, 2 centre educative și 6 penitenciare spital. În 23 de unități există secții speciale de arest preventiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
penitenciare
comunicatii
sistem
bruiaj
licitatii