Berlinul denunță o ”intimidare nucleară” a Rusiei după anunțul lui Putin cu privire la Belarus

Berlinul denunță o ”intimidare nucleară” a Rusiei după anunțul lui Putin cu privire la Belarus

Sursa: News.ro

scris 26 mar 2023

Guvernul german denunță duminică o ”nouă tentativă de intimidare nucleară” a Rusiei, după anunțul lui Vladimir Putin privind desfășurarea unor rachete ”tactice” pe teritoriul Belarusului, relatează AFP.

”Nu ne vom lăsa deviați de la direcția noastră” de aceste amenințări, declară AFP, sub protecția anonimatului, un oficial de la Ministerul german de Externe, citat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

”Comparația făcută de către președintele Putin cu rachetele nucleare ale NATO este greșită și nu poate servi ca justificare”, respinge el.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Putin: Rusia va staționa, pentru prima dată după prăbușirea URSS, arme nucleare în afara țării. La ce stat \ CITEȘTE ȘI Putin: Rusia va staționa, pentru prima dată după prăbușirea URSS, arme nucleare în afara țării. La ce stat "prieten" apelează?

Belarusul ”contravien” angajamentului pe care și l-a asumat de a rămâne un teritoriu neînarmat nuclear, denunță oficialul citat.

Liderul de la Kremlin a anunțat sâmbătă că Rusia urmează să desfășoare armament nuclear ”tactic” în Belarus și că zece avioane au fost echipate pentru a fi pregătite să folosească acest tip de armament.

”Nu e nimic neobișnuit aici: Statele Unite fac asta de zeci de ani. Ele își desfășoară de mult timp armamentul nuclear tactic pe teritoriile aliaților lor”, a declarat Vladimir Putin într-un interviu acordat televiziunii ruse.

Oficial ucrainean: Rusia ”a luat Belarusul ostatic nuclear” CITEȘTE ȘI Oficial ucrainean: Rusia ”a luat Belarusul ostatic nuclear”

Statele Unite au șase baze nucleare în Europa - câte una în Belgia, Germania, Olanda și Turcia și două în Italia.

viewscnt
Afla mai multe despre
berlin
rusia
belarus
rachete
nucleare