CCR respinge sesizarea privind alegerile locale. Primarii vor fi aleși într-un singur tur

CCR respinge sesizarea privind alegerile locale. Primarii vor fi aleși într-un singur tur
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2016

Curtea Constituțională a respins, miercuri, sesizarea jurnalistului Liviu Avram privind alegerile locale, astfel că primarii vor fi aleși într-un singur tur.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Astfel, Curtea Constituțională a respins ca neîntemeiată sesizarea privind numărul minim de semnături pentru depunerea candidaturilor, a anunțat președintele CCR, Augustin Zegrean.

”Nu s-a adus niciun argument care să justifice schimbarea practicii Curții Constituționale în domeniu. Avem o practică vastă în această privință. Dintotdeauna Curtea a spus că este rolul Parlamentului să stabilească modalitățile și cu semnături/ fără semnături. De altfel, și Comisia de la Veneția spune că nu se încalcă dreptul de a alege sau de a fi ales prin faptul că se condiționează de existența unor semnături”, a spus președintele CCR, conform News.ro.

El a precizat că sesizarea privind neconstituționalitatea articolului referitor la alegerea primarilor într-un singur tur a fost respinsă ca inadmisibilă, întrucât nu are legătură cu cauza.

”În acest dosar se judecă posibilitatea autorului de a candida sau nu în funcție de semnăturile pe care trebuia să le depună, și nu se judecă legea electorală în ansamblul ei”, a explicat Augustin Zegrean.

Proiect: Majorarea cu 2 ani a pedepselor maxime pentru luare și dare de mită și pentru trafic de influență CITEȘTE ȘI Proiect: Majorarea cu 2 ani a pedepselor maxime pentru luare și dare de mită și pentru trafic de influență

Zegrean a precizat că până miercuri au mai sosit la CCR încă 30 de sesizări pe aceleași subiecte, dar că nu crede că se vor da alte verdicte.

Curtea tocmai s-a pronunțat astăzi. Nu cred că mâine vom schimba. (...) Sigur nu vom schimba practica de azi până mâine”, a afirmat președintele Curții Constituționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
alegeri locale 2016
alegeri primari
alegeri 2016