CONFIRMARE Eugen Teodorovici, fostul ministru de Finanțe al Vioricăi Dăncilă, va candida la Președinție

CONFIRMARE Eugen Teodorovici, fostul ministru de Finanțe al Vioricăi Dăncilă, va candida la Președinție
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2023

Eugen Teodorovici revine în politică și va candida la alegerile prezidențiale din anul 2024, informație anunțată în premieră anterior de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Teodorovici, susținut atunci de PSD, a fost în mai multe rânduri ministru, inclusiv ministru al Finanțelor, dar și parlamentar.

Una dintre mașinile Elenei Udrea, vândută de ANAF cu 5.000 euro. Ce se va întâmpla cu terenurile CITEȘTE ȘI Una dintre mașinile Elenei Udrea, vândută de ANAF cu 5.000 euro. Ce se va întâmpla cu terenurile

El confirmă acum că va candida la Președinție în 2024. În ultimii doi ani, Teodorovici s-a afișat la mai multe evenimente ale partidului extremist AUR, iar liderul acestuia, George Simion, l-a nominalizat între posibilii candidați ai partidului la alegerile prezidențiale, arată Aleph News.

„Mi-aș dori să fiu parte la ceea ce România și românii de foarte mulți ani speră, la acel proiect frumos. Chiar îmi doresc și mi-aș dori foarte mult să pot să am onoarea de a fi parte la acest proiect frumos pe care toți ni-l dorim. (…) Aș opta pentru cea mai înaltă funcție în stat și sper din toată inima ca toți politicienii care pot să conducă țara asta să își dorească și să se înscrie în cursa din 2024. Așa ar fi corect față de români”, a afirmat Teodorovici.

Întrebat dacă se gândește la o candidatură din postura de independent, Eugen Teodorovici a răspuns:

„Eu aș prefera și mi-aș dori foarte mult ca alături de mine, dacă voi face acest pas, să fie românii. Pentru că românii în 2024 cred că vor dori altceva. Cred că va fi un an atipic, un an nu al partidelor, ci al acelor persoane – că sunt pentru primari, pentru consilii județene, pentru funcția înaltă în stat – vor fi persoane. Din păcate, la Parlament, sistemul de vot de astăzi nu permite decât vot pe liste. (…) Un sistem corect de vot ar fi uninominal”.

Romii dau în judecată organizatorii recensământului CITEȘTE ȘI Romii dau în judecată organizatorii recensământului

"Am spus mereu că revin în politică, iar 2024 este un moment foarte bun", a declarat anterior Teodorovici pentru Profit.ro.

El a părăsit PSD în urma unui conflict cu actuala conducere a partidului.

În prezent, PSD, partid de stânga, se află la guvernare într-o coaliție cu PNL, dreapta, al doilea mare partid politic.

Teodorovici a anunțat că și-a luat în primire postul de director de audit la Curtea de Conturi câștigat prin concurs în 2010. Ulterior, în februarie 2021, a devenit trezorier al Federației Române de Rugby, unde în prezent are o funcție onorifică. De la 1 martie 2021, a părăsit Curtea de Conturi pentru a activa în mediul privat, ocupându-se inclusiv cu creșterea porcilor.

Teodorovici este și vicepreședinte al Consiliului de Afaceri Româno-American (Romanian-American Business Council – RABC).

viewscnt
Afla mai multe despre
eugen teodorovici
candidatura
prezidentiale
psd
alegeri
ministru al finantelor