Ministrul Familiei, Gabriela Firea, chemată la Guvern de premierul Marcel Ciolacu. În partid i se cere demisia după scandalul centrelor pentru bătrâni

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, chemată la Guvern de premierul Marcel Ciolacu. În partid i se cere demisia după scandalul centrelor pentru bătrâni
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2023

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a ajuns vineri la Guvern, fiind chemată pentru o discuție cu premierul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria, au declarat surse politice pentru News.ro. Întâlnirea are loc în contextul scandalului legat de centrele pentru bătrâni din Ilfov, care a produs deja o demisie în Guvern, a ministrului Muncii. Social-democrații decide luni într-o ședință la partid cine va fi următorul ministru al Muncii, iar potrivit unor surse politice, sunt voci care cer ca și Gabriela Firea să facă un pas în spate, pentru a nu afecta imaginea partidului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Gabriela Firea a ajuns după prânz la Palatul Victoria și are o discuție cu premierul Marcel Ciolacu, au precizat surse politice.

Numele Gabrielei Firea a apărut în scandalul legat de centrele pentru bătrâni din Voluntari, care a scos la iveală condițiile inumane în care erau ținuți beneficiarii. Conform unui document consultat de către G4Media, Ștefan Godei, inculpatul din dosarul azilelor din județul Ilfov, ar fi fost angajat de Gabriela Firea la cabinetul de senator în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023.

Ștefan Godei, liderul și coordonatorul grupului care a pus la cale afacerea cu azilele de bătrâni, de pe urma cărora a câștigat peste 3,7 milioane de lei, își cheltuia o parte din bani pe droguri, prostituate și lăutari, potrivit procurorilor DIICOT. Într-o singură noapte, el a reușit să cheltuiască 25.000 de lei pe astfel de distracții, a relatat Digi 24.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse Gabriela Firea a precizat că Ștefan Godei, inculpatul din dosarul azilelor din județul Ilfov, nu a fost vreodată șoferul său. „Eu am același șofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituțiile, toți jurnaliștii, toată primăria, tot Parlamentul, etc.”, a explicat Firea.

Zeci de persoane i-au cerut joi seară, la protestul organizat de Declic și Corupția Ucide în Piața Victoriei din Capitală, demisia Gabrielei Firea din funcția de ministru al Familiei, considerând că aceasta știa despre neregulile din căminele pentru vârstnici.

viewscnt
Afla mai multe despre
gabriela firea
demisie