Orban iese din umbră și anunță - vrea Președinția: Mi-e foarte greu să mai girez pentru cineva

Orban iese din umbră și anunță - vrea Președinția: Mi-e foarte greu să mai girez pentru cineva
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2022

Liderul Forța Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a anunțat ca va candida la alegerile prezidențiale, adăugând că s-a pregătit timp de 30 de ani. "Sincer, mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva, să mai girez pentru cineva la președinția României și din cauza asta m-am hotărât să candiez eu", a afirmat el.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Orban a afirmat, la lansarea filialei județene Ilfov a formațiunii Forța Dreptei, că el este liberal de dinainte de 1990, spunând că a intrat în politică pentru că era convins că doar așa se pot schimba lucrurile în bine, arată news.ro.

"Visez pentru România de 30 de ani și continuu să visez pentru România. România are o șansă uriașă, pe care, din păcate, nu și-a valorificat-o. E suficient să te uiți la țara asta ca să-ți dai seama ce generos a fost Dumnezeu cu noi. (...) România trebuie să devină cel mai puternic stat din Europa Centrală și de Est. România trebuie să devină o putere regională", a susținut el.

El a spus că românii au "o mare problemă: n-am știut să ne alegem conducătorii (...)".

Vasile Blaga, achitat definitiv într-un dosar de trafic de influență CITEȘTE ȘI Vasile Blaga, achitat definitiv într-un dosar de trafic de influență

"Și astăzi, dacă stăm să ne uităm cine ne conduce... Marcel Ciolacu, după părerea mea, și funcția de primar de comună este foarte grea pentru el, d-apoi să fie președintele Camerei. Pe Ciucă îl cunosc personal... E adevărat că l-am pus ministru că mi-a cerut Iohannis. Dar în momentul în care Iohannis a vrut să îl propună premier m-am luat cu mâinile de cap și i-am spus lui Iohannis: Categoric nu. Și puteți să vă uitați la el și o să înțelegeți de ce. Dacă îi iei foaia din mână nu mai cunoaște decât o singură literă a alfabetului: ăăăă (...)", a afirmat Orban.

El s-a referit și la fostul premier Florin Cîțu, reiterând că acesta a ajuns premier datorită USR. "Sigur, probabil sprijinit puternic din spate de.... ficus", a continuat Orban.

"E momentul ca oamenii care au făcut lucruri în viață, care știu ce înseamnă să reușești, care au avut curajul să se ducă pe cărări nebătute, care au trudit toată viața lor, care au reușit în viața lor să facă într-adevăr lucruri temeinice, să aibă o meserie, să-și întemeieze o familie, să pună pe picioare o afacere, să aibă într-adevăr capacitatea să construiască ceva viabil, să schimbe lucrurile în bine, să ia conducerea în societatea românească. De 30 de ani mă pregătesc și, credeți-mă, mă pregătesc ca un student în sesiune. Nu există domeniu de activitate în care eu să nu fi încercat să înțeleg lucrurile, cu mintea mea, logic", a arătat Ludovic Orban.

El a afirmat că a ajuns președintele PNL împotriva voinței lui Iohannis.

"Am câștigat alegerile europarlamentare, locale, prezidențiale, n-am câștigat alegerile parlamentare. Dar eram pregătit să guvernăm România, aveam echipă, aveam partener cu care puteam să construim o coaliție solidă și cu care să facem cu adevărat reformele necesare pentru România. Din păcate, cel care trebuia să sprijine acest proiect a trădat. Iohannis a trădat încă din perioada alegerilor parlamentare și Iohannis este cel care a dat din nou România pe mâna PSD", a susținut el.

Orban a adăugat că nu și-ar fi imaginat niciodată ca Iohannis, pe care l-a susținut, să facă acest lucru.

"Sincer, mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva, să mai girez pentru cineva la președinția României și din cauza asta m-am hotărât să candiez eu (...) Candidez pentru că m-am pregătit de 30 de ani să pun umărul la visul meu pentru România. (...) Știu ce ține în loc România", a mai afirmat el.

La finele 2021, Ludovic Orban și parlamentarii care îl susțin au depus la Tribunalul București actele pentru înregistrarea partidului Forța Dreptei, o nouă formațiune de centru dreapta. Foștii peneliști au planuri de a se organiza rapid, iar la alegerile din 2024 să aibă candidați la toate rundele de alegeri.

 

„V-o spun din capul locului că voi fi foarte selectiv în cea ce privește primirea de membri din PNL. Avem foarte mulți oameni de calitate din PNL, iar pe de altă parte s-a văzut foarte clar că în PNL au câștigat cei slugarnici, cei cu schelete în dulap, cei mincinoși, trădătorii”, a declarat atunci Ludovic Orban.

Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani CITEȘTE ȘI Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani

El a acuzat din nou trădarea alegătorilor de către „conducerea ineptă” a PNL despre care a spus că a fost „impusă cu forța” de președintele Klaus Iohannis.

„Ne propunem prin demersul pe care îl începem astăzi să coagulăm toate forțele din societatea românească ce își doresc o guvernare de dreapta, valori, principii, soluții care să facă parte din doctrinele de centru-dreapta validate de democrațiile europene: liberalism, conservatorism, creștin-democrație. Este vremea să punem punct iluziilor, miturilor și modului în care s-a făcut politică în România, o competiție de minciuni din patru în patru ani, care au fost urmate de dezamăgiri și de deziluzii profunde care au făcut pe mulți români să-și piardă încrederea în democrație, în instituțiile statului român și în cei care trebuie să-i reprezinte", a declarat Orban.

El a mai spus că se așteaptă ca înregistrarea noului partid să fie contestată.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

"Credeți că o să ne lase pe noi foștii noștri colegi așa liniștiți să ne înregistrăm partidul? Vom avea parte de opoziție și în înființarea grupurilor parlamentare în Camera Deputaților și Senat, când vom avea numărul de senatori, vom avea o opoziție și aici nu neapărat pe față, o opoziție care va fi realizată prin intermediari, deși noi am prezentat toate documentele în conformitate cu legea", a afirmat Orban.

Membrii fondatori ai Forței Dreptei sunt, pe lângă Orban, parlamentarii care și-au dat demisia din PNL alături de el: Violeta Alexandru, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ștefan, Ionel Dancă, Constantin Șovăială, George Ionescu, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiașu, Adrian Miuțescu, și Ion Iordache.

viewscnt
Afla mai multe despre
ludovic orban
pnl