Premierul Cioloș și ministrul Muncii îi vizitează pe românii din Italia afectați de cutremur

Premierul Cioloș și ministrul Muncii îi vizitează pe românii din Italia afectați de cutremur
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2016

Premierul Dacian Cioloș și ministrul muncii, Dragos Pîslaru, s-au deplasat marți în Italia pentru a vizita comunitatea de români afectată de cutremurul recent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Prim-ministrul și ministrul Muncii se vor întâlni cu cei patru cetățeni răniți și cu familiile de români din tabăra de sinistrați din zona Amatrice.

În cursul serii, premierul Cioloș și ministrul Pîslaru vor participa la funeraliile de stat organizate în memoria victimelor cutremurului, alături de președintele Italiei, Sergio Mattarella, și de premierul Matteo Renzi.

UPDATE Guvernul acordă ajutoare financiare rudelor românilor afectați de cutremurul din Italia și îi despăgubește pe cei cu case afectate CITEȘTE ȘI UPDATE Guvernul acordă ajutoare financiare rudelor românilor afectați de cutremurul din Italia și îi despăgubește pe cei cu case afectate

Guvernul a stabilit, luni, acordarea mai multor tipuri de ajutoare pentru români care au avut de suferit de pe urma cutremurului. va fi acordat, astfel, un ajutor de 6.000 euro pentru copiii rămași orfani în urma decesului părinților, precum și un ajutor de 10.000 de euro familiilor de români ale căror case au fost distruse de cutremur. 

Potrivit ultimelor date, 11 cetățeni români au decedat în urma cutremului din Italia, alți 6 au fost răniți și spitalizați, în timp ce un român este dat în continuare dispărut. În seismul de miercuri, din centrul Italiei, au murit peste 291 de pesoane, potrivit autorităților locale.   

viewscnt
Afla mai multe despre
cutremur
italia
romani
guvern
ciolos