Ucraina cere o reuniune ONU care să pună capăt ”șantajului nuclear” al Rusiei

Ucraina cere o reuniune ONU care să pună capăt ”șantajului nuclear” al Rusiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2023

Ucraina a solicitat organizarea unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, care să contracareze ”șantajul nuclear” al Rusiei, după ce Vladimir Putin a anunțat că Moscova va desfășura armament nuclear în Belarus, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Oficiali ruși și-au multiplicat de un an amenințări abia voalate de a folosi arma nucleară, în cazul în care conflictul cu Kievul escaladează semnificativ, informează News.ro.

Belarusul, un aliat al Moscovei, se învecinează cu Ucraina, dar și cu Polonia și Lituania, două state membre ale Uniunii Euroene (UE) și NATO.

Putin: Rusia va staționa, pentru prima dată după prăbușirea URSS, arme nucleare în afara țării. La ce stat \ CITEȘTE ȘI Putin: Rusia va staționa, pentru prima dată după prăbușirea URSS, arme nucleare în afara țării. La ce stat "prieten" apelează?

”Ucraina așteaptă acțiuni eficiente de contracarare a șantajului nuclear al Kremlinului, din partea Regatului Unit, Chinei, Statelor Unite și Franței”, în calitate de state membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU, anunță într-un comunicat Ministerul ucrainean de Externe.

”Cerem ca o reuniune extraordinară a Consiliului de Securitate al ONU să fie convocată imediat în acest scop”, anunță ministerul.

Oficial ucrainean: Rusia ”a luat Belarusul ostatic nuclear” CITEȘTE ȘI Oficial ucrainean: Rusia ”a luat Belarusul ostatic nuclear”

Kievul cere totodată G7 să exercite presiuni asupra Belarusului și să-l amenințe cu ”consecințe considerabile”, în cazul în care acceptă desfășurarea rusă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
rusia
santaj nuclear