ULTIMA ORĂ DOCUMENT Achiziție militară record a României. Avioane F-35 de la SUA de 6,5 miliarde dolari

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Achiziție militară record a României. Avioane F-35 de la SUA de 6,5 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2023

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a solicitat aprobarea Parlamentului pentru o achiziție militară record constând în avioane multirol americane de generația a V-a F-35 ce urmează a fi cumpărate de la Statele Unite, printr-un acord ″Guvern la Guvern″, în cadrul programului Foreign Military Sales al Pentagonului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Achiziția urmează a fi inițiată chiar anul acesta și va include, în prima etapă, un număr de 32 de avioane F-35, motoare, suport logistic inițial, servicii de instruire, simulatoare de zbor și muniții aer-aer și aer-sol, în valoare estimată de 6,5 miliarde dolari. Într-o a doua etapă vor fi cumpărate încă 16 aparate de zbor F-35.

Mesaj al Ambasadoarei SUA la București: Când ar scăpa România de viză pentru America. \ CITEȘTE ȘI Mesaj al Ambasadoarei SUA la București: Când ar scăpa România de viză pentru America. "Sperăm. Nu este garantat."

″(...) cantitățile de echipamente, altele decât aeronavele, ce vor fi achiziționate urmează a fi stabilitate cu exactitate după inițierea procedurii de atribuire a respectivului contract de achiziție″, se arată în solicitarea MApN adresată Parlamentului.

Avioanele F-35 sunt produse de către gigantul american al industriei de apărare Lockheed Martin.

VIDEO Atac rusesc cu drone pe malul ucrainean al Dunării, unele căzând în apropierea unui bac cu români care pleca spre Isaccea. Traficul în punctul de frontieră Isaccea a fost închis CITEȘTE ȘI VIDEO Atac rusesc cu drone pe malul ucrainean al Dunării, unele căzând în apropierea unui bac cu români care pleca spre Isaccea. Traficul în punctul de frontieră Isaccea a fost închis

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a aprobat în aprilie Concepția de realizare a capabilității operaționale de apărare aeriană cu avioane multirol de generația a V-a și modernizarea Forțelor Aeriene Militare prin cumpărarea unor avioane F-35, cel mai avansat avion de luptă, supranumit "Bestia Cerului".

Prima mențiune despre intenția României de a cumpăra avioane F-35 a fost făcută în februarie anul trecut de către președintele Klaus Iohannis, cu mai puțin de o lună înainte de startul agresiunii militare a Rusiei împotriva țării vecine Ucraina.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Achiziție militară record a României. Avioane F-35 de la SUA de 6,5 miliarde dolari
viewscnt
Afla mai multe despre
avioane multirol f-35
f-35
achiziție militară românia
achiziții apărare românia sua
răzzboi rusia ucraina