ULTIMA ORĂ VIDEO Bolojan intră cu concedieri în Poliția Locală

Politic   
ULTIMA ORĂ VIDEO Bolojan intră cu concedieri în Poliția Locală

Numărul de polițiști locali va fi limitat, anunță premierul Ilie Bolojan.

Astăzi, norma este de 1 polițist la 1.000 locuitori.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Cancelarul Germaniei, către Nicușor Dan: Ați demonstrat că reprezentați o Românie democrată, europeană CITEȘTE ȘI VIDEO Cancelarul Germaniei, către Nicușor Dan: Ați demonstrat că reprezentați o Românie democrată, europeană

"Vom avea limitarea numărului de polițiști locali, în sensul în care norma de azi, de la un polițist la 1.000 de locuitori ,să fie majorată. Cum? Rămâne să stabilim cu primăriile. Și aici avem situații în care suntem la extreme. 

Avem orașe care au un polițist la 2.000 de locuitori și altele care depășesc limita legală și nu reușesc să-i aducă în limita legală datorită proceselor, Buzău este un astfel de exemplu", a spus Bolojan.

Situația din teren a arătat că nu există diferențe majore între orașele unde primăriile au angajat un număr mare de polițiști locali și cele care funcționează cu un număr redus.

FOTO Nou bulevard în București. \ CITEȘTE ȘI FOTO Nou bulevard în București. "Pe Facebook unii scriu că nu se vede nimic. Păi ce să se vadă, se lucreză în subteran!"

„Nu s-a constatat ca într-un oraș cu un număr mic de polițiști să avem infracționalitate, să avem probleme de curățenie scăpate de sub controlar, iar în oraș cu personalul poliției locale supradimensionat lucrurile să fie total diferite”, a spus Bolojan.

Această decizie va fi însoțită de măsuri de evitarea a suprapunerii de competențe între Poliția Locală și Poliția Română, precum și prin organizarea de dispecerate comune ale celor două instituții.

Premierul a mai arătat că astăzi și Poliția Națională și cea locală au competențe pe ordine publică și pe circulație, prin organizarea de dispecerate comune, nu mai ai 5 polițiști naționali într-un dispecerat, încă 5 polițiști locali într-un alt dispecerat.

”Prin direcționarea exactă a echipajului care răspunde de anumită zonă la problema respective, se stabilesc clar responsabilitățile, se evită suprapunerile. Dacă camerele de lua vederi sunt toate duse într-un singur dispecerat, vă puteți da seama că toate polițiile își fac datoria mult mai bine, pentru că o bună parte din zona de intersecții aglomerate, de pietonal, zonele infracționale cu potențial ridicat, sunt supravegheate.

În felul acesta putem să evităm suprapunerile de forțe, putem să clarificăm responsabilitățile, în așa fel încât primarii să aibă un rol mai important în coordonarea activităților de ordine publică și circulație pe componenta Poliției Naționale. iar per ansamblu întreg sistemul de ordine publică să fie mult mai bine organizat, evitând, așa cum am spus, cheltuieli inutile și suprapuneri de competențe. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bolojan
guvern