VIDEO Ciolacu: Suntem la 32 de ani de la Revoluție. S-ar fi putut face mai mult în ceea ce privește capitalul autohton

VIDEO Ciolacu: Suntem la 32 de ani de la Revoluție. S-ar fi putut face mai mult în ceea ce privește capitalul autohton
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2022

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că în cei 32 de ani care au trecut de la Revoluție s-ar fi putut face mai mult pentru capitalul autohton.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Suntem la 32 de ani de la Revoluție. Suntem una dintre țările, 50 de ani de comunism, care ne-am aruncat cu capul înainte și am construit acest capitalism, câteodată mai sălbatic, câteodată impus în anumite zone. Nu suntem singurul stat care a trecut prin acest parcurs. (...) Sunt 32 de ani în care s-ar fi putut face mai mult, mai ales în ceea ce privește capitalul autohton. Sunt state care au avut același parcurs ca și România care au făcut mai mult pentru capitalul lor autohton decât am reușit noi să facem în acești 32 de ani", a spus Ciolacu, la "Forumul Capitalului Românesc", scrie Agerpres.

PROFIT NEWS TV Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului: Venim anul viitor cu o reducere de personal de minimum 10%. Avem multe plecări la agenții, nu s-a prezentat nimeni la concurs. Majorări salariale blocate CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului: Venim anul viitor cu o reducere de personal de minimum 10%. Avem multe plecări la agenții, nu s-a prezentat nimeni la concurs. Majorări salariale blocate

El a menționat că în acest moment capitalul românesc reprezintă "până în 20%".

"Există state, cum este Polonia, care au avut o politică mai coerentă în ceea ce privește capitalul autohton, au depășit 35%, dar au venit și cu un plan care nu a ținut cont de partidele politice. (...) Suntem în pragul unor crize suprapuse, (...) a venit pandemia, sigur că ați fost cei mai afectați. Au existat și companii care au avut venituri excepționale, deoarece erau din acel domeniu, de aceea, câteodată, și discursul meu și al colegilor mei în ceea ce privește anumite impozitări pe perioade limitate s-a interpretat ca fiind un discurs venit împotriva unor multinaționale. Total fals. Orice stat, mai ales membru al UE, este normal să încurajeze investițiile străine directe. Anul acesta au crescut cu peste 40%, dar este normal ca statul român, Guvernul, Legislativul, să creeze aceeași concurență și același tip de abordare indiferent de unde vine capitalul", a afirmat Ciolacu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel ciolacu
camera deputatilor