VIDEO Poliția din Hong Kong folosește gaze lacrimogene împotriva protestatarilor

VIDEO Poliția din Hong Kong folosește gaze lacrimogene împotriva protestatarilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2019

Poliția din Hong Kong a folosit gaze lacrimogene asupra a mii de protestatari care mărșăluiau în cartierul Yuen Long din Hong Kong pentru a condamna un atac al unor membri de bande criminale asupra protestatarilor săptămâna trecută, relatează The Guardian.

În ultimele săptămâni au fost proteste declanșate de activiștii pro-democrație din cauza unui proiect de lege care prevedea extrădarea infractorilor în China.

Urmărește-ne și pe Google News

În jur de 30.000 de protestatari au mărșăluit în Yuen Long sâmbătă după-amiaza, sfidând o interdicție a poliției. Ei au mărșăluit spre stația de mare tranzit unde mai mulți bărbați mascați în tricouri albe au urmărit și bătut mai mulți pasageri sâmbătă, majoritatea dintre cei agresați întorcându-se acasă de la un protest pro-democrație, arată news.ro.

Marșul de sâmbătă care a început pașnic a devenit din ce în ce mai tensionat pe măsură ce protestatarii se apropiau de satele din apropiere, locul în care se crede că ar locui atacatorii de săptămâna trecută. Poliția a informat protestatarii că sunt implicați într-o adunare ilegală și le-a ordonat să plece imediat. După mai multe ore, poliția a folosit gaze lacrimogene asupra protestatarilor iar aceștia au aruncat recipientele înapoi către polițiști.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
REPORTAJ VIDEO+FOTO PatriotFest: Tinerii cercetători, \ CITEȘTE ȘI REPORTAJ VIDEO+FOTO PatriotFest: Tinerii cercetători, "câmp tactic" pentru alianța dintre instituțiile de forță, corporații și mediul academic. SRI lucrează deja cu unii dintre ei



Protestatarii, purtând tricouri negre și ținând în mâini scuturi de lemn făcute de ei, mărșăluiau pe strada principală din Yuen Long când poliția a folosit spray paralizant, determinându-i pe protestatari să arunce cu umbrele și sticle de apă în polițiști. Demonstratarii au dezmembrat bariere și au construit baricade între ei și poliție.

Protestatarii au informat că vor părăsi locația împreună la ora locală 19:00 pentru a evita conflicte cu bandele criminale sau cu localnicii. Însă de îndată ce s-au răspândit veștile că polițiștii folosesc gaze lacrimogene pentru a elibera străzile, mulți dintre protestatari au început să plece.

Valul contestării care continuă de la 9 iunie în acest centru financiar internațional a luat o nouă întorsătură duminică, când bande de bărbați înarmați cu bastoane, tije metalice și bâte de baseball - majoritatea purtând tricouri albe - au bătut manifestanți antiguvernamentali care se întorceau acasă de la o nouă manifestație-monstru.

În imagini cu atacuri comise la Yuen Long, în nordul Hong Kongului, și difuzate în direct pe Facebook, oameni urlau în timp ce agresori băteau manifestanți și jurnaliști atât într-o stație de metrou, cât și în rame. Pe jos se pot observa bălți de sânge.
Potrivit unor autorități spitalicești, 45 de persoane au fost rănite în aceste atacuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
hong
kong
protest
gaze lacrimogene