Poșta Română câștigă procesul cu Fondul Proprietatea, Consiliul de Administrație a fost constituit legal - instanță

Poșta Română câștigă procesul cu Fondul Proprietatea, Consiliul de Administrație a fost constituit legal - instanță
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2017

Compania Poșta Română a câștigat, în primă instanță, procesul cu Fondul Proprietatea, în care acționarul minoritar, FP, a contestat legalitatea noului Consiliu de Administrație al CNPR pe 12 octombrie 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Decizia este executorie. Actuala componență a board-ului Poștei se publică în Monitorul Oficial și se transmite concomitent către Registrul Comerțului, scrie News.ro

Dosarul 38994/3/2017 înregistrat la Tribunalul București este câștigat, executoriu, în primă instanță, de către Compania Națională Poșta Română.

Motivele invocate de FP pentru nepublicarea în MO a componenței noului CA, numit prin decizia AGA 36/28.09.2017, au fost respinse ca nefondate.

Taxiurile din Cluj sunt de 15 ori mai profitabile decât cele din București-Ilfov. Jumătate dintre firmele de taxi din Capitală sunt în pragul insolvenței CITEȘTE ȘI Taxiurile din Cluj sunt de 15 ori mai profitabile decât cele din București-Ilfov. Jumătate dintre firmele de taxi din Capitală sunt în pragul insolvenței

FP a invocat, printre altele, faptul că hotărârea AGA este lovită de nulitate pentru că în această decizie exprimarea “au hotărât” este “neconformă cu realitatea” deoarece acționarul minoritar a lipsit de la ședință. Totuși, în procesul verbal de ședință s-a consemnat faptul că FP a lipsit de la lucrările acesteia.

În data de 9 noiembrie 2017 Fondul Proprietatea a solicitat amânarea procesului. Motivul invocat a fost că solicitarea Poștei Române nu ar fi respectat normele metodologice, pentru că nu era scrisă pe un formular tipizat.

Instanța a respins joi argumentele invocate de Fondul Proprietatea, reține excepțiile formulate de Poșta Română și dispune publicarea hotărâri AGA, componenței noului Consiliu de Administrație și consfințește revocarea din funcție a foștilor membri CA (Dante Stein, Bogdan Patriniche și Bogdan Matei) în Monitorul Oficial.

Actualul CA al Poștei este format din: Adrian Daniel Găvruță (președinte), Carmen Mihaela Dăneț, Florin Luca, Ioan Bejan și Benoit Pleska.

Poșta a înregistrat, în primele șase luni din acest an un profit operațional brut de 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), în creștere cu 6,6% față de perioada similară a anului trecut. Rezultatul net s-a ridicat, în același interval, la 17,8 milioane de lei, în creștere cu 12,5% față de primele șase luni din 2016.

Poșta Română este deținută de statul român, prin MCSI în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea în proporție de 25%.

viewscnt
Afla mai multe despre
poșta romana
fondul proprietatea