Schimbarea imprimantelor la Poșta Română se amână. Compania a anulat licitația de 40 milioane lei din cauza neconcordanțelor privind specificațiile tehnice

Schimbarea imprimantelor la Poșta Română se amână. Compania a anulat licitația de 40 milioane lei din cauza neconcordanțelor privind specificațiile tehnice
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 20 oct 2017

Poșta Română a anulat, marți, cu două zile înainte de expirarea termenului de depunere a ofertelor, licitația pentru achiziționarea de servicii de printare pentru următorii 5 ani, contract estimat la 40 milioane de lei, fără TVA. Motivul? Neconcordanțe cu privire la specificațiile tehnice elaborate de către entitatea contractantă, se arată într-un anunț al operatorului național poștal publicat pe www.e-licitatie.ro (SEAP).

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

“Această achiziție vizează subunități poștale de la nivelul Companiei Naționale Poșta Română și presupune ca furnizorul să pună la dispoziția achizitorului echipamentele de printare, consumabile, servicii de depanare periodică, sau la incident, inclusiv serviciile de transport și punere în funcțiune a acestora”, se arată în anunțul de participare la licitație.

Urmărește-ne și pe Google News
Ministerul Comunicațiilor vrea să obțină bani de la BEI pentru Poșta Română CITEȘTE ȘI Ministerul Comunicațiilor vrea să obțină bani de la BEI pentru Poșta Română
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Procedura de atribuire a fost inițiată în data de 16 septembrie. Termenul limită de depunere a ofertelor a fost programat pentru joi, 19 octombrie, ora 16.00.

Potrivit datelor SEAP, licitația a fost anulată marți, 17 octombrie, la ora 14.29.

Poșta Română a motivat decizia prin “abateri grave de la prevederile legislative care afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului”.

La secțiunea Observații, scrie “neconcordanțe cu privire la specificațiile tehnice elaborate de către entitatea contractantă”.

Poșta a anulat licitația pentru servicii prin care clienții să fie anunțați despre data și ora livrării trimiterilor poștale. Compania a uitat să indice de câte SMS-uri va avea nevoie CITEȘTE ȘI Poșta a anulat licitația pentru servicii prin care clienții să fie anunțați despre data și ora livrării trimiterilor poștale. Compania a uitat să indice de câte SMS-uri va avea nevoie

Datele din afișate de www.e-licitatie.ro arată că șase ofertanți s-au arătat interesați de licitație, respectiv Producton SRL, Office Max SRL, Xerox (Romania) Echipamente și Servicii, Roel SRL, Telekom Romania Communications (fost Romtelecom) și Konica Minolta Business Solutions Romania.

“Înscris fără ofertă depusă” și “Necâștigător” se menționează pentru fiecare societate menționată anterior, potrivit datelor operatorului.

Cu afaceri anuale de peste un miliard de lei, Poșta este cel mai mare operator local de profil și are o rețea teritorială de aproximativ 5.600 de unități.

Ministerul Comunicațiilor deține 75% din acțiunile operatorului poștal, restul titlurilor revenind Fondului Proprietatea.

viewscnt
Afla mai multe despre
posta romana
imprimante
licitatie
anulare