Bilanț de Paște pe litoral. Un nou val de turiști este așteptat

Bilanț de Paște pe litoral. Un nou val de turiști este așteptat
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2019

Aproximativ 40.000 de turiștii au petrecut Paștele pe litoralul românesc, cele mai căutate stațiuni fiind Mamaia și Vama Veche. Hotelierii se așteaptă ca numărul acestora să se păstreze și de 1 Mai și chiar să crească puțin, mai ales dacă vremea va fi frumoasă. În această perioadă nu s-au înregistrat incidente semnificate pe litoral.

Aproximativ 40.000 de turiști s-au aflat de Paște pe litoralul românesc, cei mai mulți alegând Mamaia și Vama Veche.  Mii de persoane au fost prezente în noaptea de Înviere la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța, acolo unde Arhiepiscopului Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, a adus Lumina Sfântă de pe mare, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Hotelierii spun că cele mai mutle rezervări au fost de vineri până luni, dar sunt și turiști care își vor petrece toată minivacanță la malul mării. De asemenea, ei așteaptă alți turiști și în intervalul 29 aprilie – 2 mai. Unii hotelieri cred că numărul turiștilor care vor veni pe litoral pentru 1 Mai va fi mai mare, mai ales dacă vremea va fi frumoasă și că mulți dintre ei se vor hotârî în ultima clipă dacă vor sosi sau nu.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
FOTO Norul de praf saharian a ajuns deasupra României CITEȘTE ȘI FOTO Norul de praf saharian a ajuns deasupra României

Distracția va continua și pentru cei care vin pe litoral în această săptămână. Astfel, cluburile din Mamaia rămân deschise și au pregătit numeroase surprize pentru cei care le trec pragul. Artiști cunoscuți vor susține aici diverse concerte și vor fi organizate mai multe petreceri. Nu doar în Mamaia vor fi astfel de spectacole, în Vama Veche, chiar de 1 Mai, va concerta trupa Bosquito.

Perioada de Paști a fost lipsită de incidente majore pe litoral. În această minivacanță aproximativ 250 de polițiști asigură zilnic ordinea și liniștea publică pe litoral, dar și în municipiul Constanța. Astfel, echipaje de patrulare ale poliției rutiere cât și cele de siguranță publică, de investigații criminale, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale monitorizează zonele cu flux important de turiști, iar agenții de circulație se vor afla pe principalele artere pentru a preveni accidentele rutiere, dar și ambuteiajele.

viewscnt
Afla mai multe despre
mamaia
vama veche
turism
turisti
litoral