Dosarul Apa Nova: Consilierii primarilor Oprescu și Chiliman rămân în libertate

Dosarul Apa Nova: Consilierii primarilor Oprescu și Chiliman rămân în libertate
Cristian Vasilcoiu
Cristian Vasilcoiu
scris 30 sep 2015

Curtea de Apel Ploiești a respins contestația DNA împotriva deciziei Tribunalului, prin care suspecții din dosarul Apa Nova au primit doar control judiciar, astfel că Vlad Moisescu, Costin Berevoianu și Ovidiu Semenescu rămân în libertate.

Decizia Curții de Apel Ploiești este definitivă. Consilierii primarilor Sorin Oprescu și Andrei Chiliman, precum și reprezentantul "neoficial" al Apa Nova, Ovidiu Semenescu, vor fi cercetați, totuși, sub control judiciar.

Urmărește-ne și pe Google News

Procurorii DNA i-au acuzat pe Vlad Moisescu (apropiat al primarului Andrei Chiliman) și Costin Berevoianu (consilier al lui Sorin Oprescu) că au primit bani, prin intermediul unor contracte fictive, pentru a interveni pe lângă consilierii locali, astfel încât aceștia să fie de acord cu majorarea tarifelor Apa Nova. Potrivit DNA, traficul de influență a fost făcut prin Ovidiu Semenescu, care, deși nu este angajat al Apa Nova, era reprezentant "neoficial" al intereselor companiei. Astfel, tarifele Apa Nova au fost majorate cu 125% în perioada 2008 - 2015. Anchetatorii arată că mita totală, disimulată sub diverse contracte, a fost de 55 de milioane de lei.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Cercetările efectuate au scos la iveală faptul că plățile aferente contractelor fictive erau autorizate chiar de directorul general al Apa Nova de la vremea respectivă, Bruno Roche. În dosar este menționat și numele cetățeanului francez Laurent Lalague, de asemenea fost director. Cei doi nu au fost încă audiați pe motiv că nu se află în România, precizează surse judiciare.

Apa Nova este controlată de grupul francez Veolia. 

viewscnt
Afla mai multe despre
apa
nova
liberi
dna
consilieri
primari