EXCLUSIV Guvernul va lăsa primarii să impună turiștilor mai multe taxe speciale

EXCLUSIV Guvernul va lăsa primarii să impună turiștilor mai multe taxe speciale
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 17 feb 2016

Guvernul va lăsa primarii să impună turiștilor mai multe taxe speciale, cu argumentul atragerii de bani pentru acțiuni de promovare turistică, fără a-i mai obliga să se limiteze la clasica taxă de cazare. Plaja în care primarii pot introduce taxe turistice va fi lărgită prin nuanțarea unui articol din normele abia aprobate pentru aplicarea Codului Fiscal.

Prin noul Cod Fiscal, Guvernul a decis că, începând cu acest an, turiștii nu vor mai achita taxa hotelieră de 1% din tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur, percepută de primării prin intermediul unităților de cazare. În schimb, a fost stabilit că, pentru asigurarea resurselor financiare necesare proiectelor de promovare turistică, consiliile locale, județene și Consiliul General al Municipiului București, după caz, pot institui "o taxă" pentru cazarea turiștilor în structuri de cazare, în condiții stabilite prin hotărârea consiliului local.

Urmărește-ne și pe Google News

Acum, Guvernul va nuanța această prevedere și va oferi primarilor, prin reformularea textului, posibilitatea de a introduce mai multe taxe speciale pentru promovare turistică.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"În vederea asigurării resurselor financiare pentru promovarea turistică, consiliile locale, județene și Consiliul General al Municipiului București pot institui taxe speciale, cum ar fi: pentru cazarea turiștilor în structuri de cazare, de agrement, stabilite prin hotărârea autorității deliberative respective", se arată în proiectul normelor modificate, obținut de Profit.ro.

UPDATE ora 17.53: Ministerul Finanțelor a postat pe site proiectul prezentat anterior de Profit.ro, textul confirmând informațiile transmise.

RA-APPS își deschide un restaurant lângă Cazinoul din Constanța, așteptând navele cu turiști CITEȘTE ȘI RA-APPS își deschide un restaurant lângă Cazinoul din Constanța, așteptând navele cu turiști

Banii obținuți din aceste taxe sunt vărsați la bugetul local.

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
turisti
primari
taxe