Locuitorii din Buzău plătesc cel mai mare preț din țară pe metrul cub de apă de la robinet, de la 1 ianuarie

Locuitorii din Buzău plătesc cel mai mare preț din țară pe metrul cub de apă de la robinet, de la 1 ianuarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2024

Locuitorii din Buzău plătesc, de la 1 ianuarie, cel mai mare preț pe metrul cub de apă livrat la robinete - 10,14 lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Compania de Apă Buzău a actualizat tarifele percepute pe apa potabilă și canalizare conform politicii tarifare asumate încă din 2019, odată cu odată cu obținerea unei finanțări europene pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județ, scrie News.ro.

Decizie pregătită - Restricționarea accesului cu mașini în zona centrului istoric din Brașov, în anumite zile CITEȘTE ȘI Decizie pregătită - Restricționarea accesului cu mașini în zona centrului istoric din Brașov, în anumite zile

Astfel, buzoienii trebuie să plătească pentru metrul cub de apă potabilă 10,14 lei/metru cub, iar pentru canalizare și epurare 7,02 lei/metru cub, în timp ce în județul Timiș un operator de apă practică un tarif de 3,84 lei/metru cub. Cele mai mari prețuri la apa potabilă se regăsesc în regiunea de sud-est a țării locuitorii din Brăila plătind 8,87 lei/metru cub, la Galați 8,3 lei/metru cub, iar la Focșani 7 lei/metru cub.

Potrivit datelor disponibile pe site-ul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, un tarif de peste 9 lei este practica și de un operator din Vaslui.

Conform strategiei tarifare inclusă in proiectul de finanțare din fonduri europene obținut de Compania de Apă în 2019, operatorul de apă din Buzău are impuse procente fixe de majorare a tarifelor până în anul 2025 inclusiv. În anul 2024 procentul de majorare al tarifului la apa potabilă este de 6,5, iar la canalizare și epurare de 0,75. Anul viitor, ultimul în care este impusă o creștere a prețurilor, procentele de majorare sunt de 3,1 pentru apă potabilă și 2,7 pentru canalizare și epurare.

viewscnt
Afla mai multe despre
apa
buzau
robinet