Pronunțarea în dosarul Colectiv, amânată pentru 16 decembrie

Pronunțarea în dosarul Colectiv, amânată pentru 16 decembrie

Foto: Cornel Putan, Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2019

Pronunțarea în dosarul Colectiv, care era așteptată luni, la Tribunalul București, a fost amânată pentru 16 decembrie.  Tribunalul București este prima instanță chemată să dea un verdict în urma incendiului din 30  octombrie 2015, soldat cu moartea a 64 de oameni și cu rănirea altor peste 100.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, trei angajați ai primăriei - Aurelia Iofciu, Larisa Luminita Ganea, Ramona Sandra Motoc, patronii  clubului Colectiv - Alin Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, reprezentanții firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL - Daniela Niță și Cristian Niță, pirotehniștii Viorel Zaharia și Marian Moise și pompierii Antonina Radu și George Petrica Matei vor fi vizați de deciziile magistraților, scrie News.ro.

Elon Musk a câștigat procesul cu un speolog care îl acuza că l-a defăimat pe Twitter numindu-l ”pedofil”. Verdictul dat de juriu, premieră într-un litigiu major de defăimare pe rețele de socializare CITEȘTE ȘI Elon Musk a câștigat procesul cu un speolog care îl acuza că l-a defăimat pe Twitter numindu-l ”pedofil”. Verdictul dat de juriu, premieră într-un litigiu major de defăimare pe rețele de socializare

Procurorii au cerut pedepse cuprinse între 12 și 15 ani de detenție în acest dosar și amenzi maxime pentru firmele implicate. În cazul patronilor clubului și al celor de la firma de artificii,acuzațiile sunt de ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. În cazul primarului Popescu - Piedone, acuzația este de abuz în serviciu.

Decizia magistraților va putea fi atacată la Curtea de Apel.

În urma incendiului din clubul Colectiv și-au pierdut viața 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei și 37 ulterior, în spitale din București și din străinătate.

Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susținut în clubul Colectiv de trupa rock bucureșteană Goodbye to Gravity, care își lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Găluț este singurul membru al trupei care a supraviețuit tragediei.

viewscnt
Afla mai multe despre
dosarul colectiv
tribunalul bucuresti