Valea Jiului caută urgent sute de mineri. ”Puțină experiență ne-ar ajuta”

Valea Jiului caută urgent sute de mineri. ”Puțină experiență ne-ar ajuta”
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2024

Două din cele patru mine în activitate ale Complexul Energetic Valea Jiului funcționează la doar jumătate din capacitate, din cauza lipsei de personal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Deși preconizate încă de anul trecut, angajările în divizia minieră a companiei continuă să întârzie, termenul pentru începerea procedurilor fiind devansat de mai multe ori, arată Radio Craiova.

Alertă de la Booking - Inteligența artificială a adus o explozie a fraudelor la cazare CITEȘTE ȘI Alertă de la Booking - Inteligența artificială a adus o explozie a fraudelor la cazare

La începutul anului au fost scoase la concurs peste 43 de locuri vacante, însă societatea are nevoie de peste 300 de noi angajați. În prezent, două din cele patru mine aflate în exploatare funcționează doar cu două schimburi.

”Că va fi cu 15 iulie, că va fi cu 1 august, ar fi foarte bine să găsim, pentru că am lucra în toate cele 2 mine în 4 schimburi. Aș prefera puțină experiență ne-ar ajuta la fiecare unitate minieră. Sunt foarte mulți oameni în 97, 2001, când s-a dat ordonanța”, spune Esuebiu Durbacă director general la Complexul Energetic Valea Jiului.

Populația școlară din sistemul național de educație a scăzut CITEȘTE ȘI Populația școlară din sistemul național de educație a scăzut

Minele care încă mai funcționează vor fi închise în 2032, dar cei care vor mai lucra atunci, vor beneficia de plăâți compensatorii la concediere, anunță conducerea instituției.

Complexul Energetic Valea Jiului are aproximativ 2000 de angajați și obține o producție de cel mult 1.000 de tone de huilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
mineri
valea jiului