VIDEO Miliardarul american David Rockefeller, ultimul dintr-o generație de familii faimoase, a decedat la vârsta de 101 ani

VIDEO Miliardarul american David Rockefeller, ultimul dintr-o generație de familii faimoase, a decedat la vârsta de 101 ani
scris 20 mar 2017

Miliardarul american David Rockefeller, ultimul dintr-o generație de familii faimoase pentru actele filantropice, a încetat luni din viață la vârsta de 101 ani, relatează NBC.

Rockefeller a murit în somn în locuința sa din Pocantico Hills, New York, potrivit unui purtător de cuvânt, citat de news.ro.

Miliardarul era cel mai tânăr din cei șase copii ai lui John D. Rockefeller Jr. și nepotul co-fondatorului Standard Oil, John D. Rockefeller.

După moartea fraților săi, Rockefeller a fost administratorul averii familiei și șeful unei rețele de interese ale acesteia, de afaceri și filantropice, de la conservarea mediului la artă.

În 2015, Forbes a estimat averea lui David Rockefeller la 3 miliarde de dolari.

Pentru a marca împlinirea vârstei de 100 de ani, Rockefeller a donat 1.000 de acri de teren de lângă un parc național statului Maine.

A crescut numărul emigranților bogați. Țara europeană care a pierdut cei mai mulți milionari anul trecut și unde se duc aceștia CITEȘTE ȘI A crescut numărul emigranților bogați. Țara europeană care a pierdut cei mai mulți milionari anul trecut și unde se duc aceștia

Aspecte din educația primită de frații Rockefeller au devenit faimoase, inclusiv o alocație de 25 de cenți, din care copiii trebuiau să și pună deoparte pentru caritate și economii, precum și ideea că averea aduce și o mare responsabilitate.

Doi dintre frații săi au deținut funcții alese: Nelson Rockefeller a fost guvernator al statului New York, iar Winthrop Rockefeller al statului Arkansas.

David Rockefeller și-a exercitat puterea și influența fără să dețină funcții publice, iar între proiectele sale s-a aflat promovarea proiectului de construcție a World Trade Center.

Spre deosebire de franții săi John D. III și Laurance, care au evitat publicitatea și s-au ocupat de filantropie, David Rockefeller s-a ocupat de afaceri și le-a promovat în întreaga lume.

David  Rockefeller a absolvit Universitatea Harvard în 1936 și studii doctorale la Universitatea din Chicago în 1940. A servit în armata americană în al doilea război Mondial și a promovat ulterior în conducerea Chase Bank. Banca a fuzionat cu The Manhattan Company în 1955, unde a fost președinte și director general timp de opt ani.

Rockefeller s-a întâlnit cu peste 200 de lideri din peste 100 de țări și a fost deseori tratat ca un șef de stat.

În ultimii ani, Rockefeller a încercat să readucă influența familiei în Rockefeller Center, vândut în mare parte unor investitori japonezi în anii 1980. În cele din urmă, a organizat un grup de investitori pentru cumpărarea unei participații de 45% la proprietate.

Analiști: Vladimir Putin ar putea avea o avere mai mare ca a lui Bill Gates CITEȘTE ȘI Analiști: Vladimir Putin ar putea avea o avere mai mare ca a lui Bill Gates

În 1998, Rockefeller a primi Medalia Prezidențială a Libertății, cea mai înaltă distincie civilă din SUA, pentru activitățile sale filantropice și de altă natură.

Rockefeller s-a căsătorit cu Margaret McGrath (decedată în 1996) în 1940, cu care a avut șase copii.

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
david rockfeller