Trencadis, cu Frank Timiș în acționariat, bifează un nou record de afaceri și deschide un birou la Bruxelles. CEO: Luăm în calcul listarea la bursă

Trencadis, cu Frank Timiș în acționariat, bifează un nou record de afaceri și deschide un birou la Bruxelles. CEO: Luăm în calcul listarea la bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2023

Trencadis București, companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software pentru sectorul guvernamental și cel de business, unul dintre cei mai importanți integratori IT&C din România, a înregistrat în primele 9 luni din 2023 o cifră de afaceri în creștere cu 270% în comparație cu aceeași perioadă din anul 2022. Compania a depășit astfel performanețele de anul trecut, când a avut cele mai mari afaceri din istoria sa (24,5 milioane de euro), în creștere cu 21% față de anul precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Ca de obicei, cele mai multe proiecte din industria IT din sectorul public sunt finalizate în trimestrul IV, iar așteptările conducerii Trencadis sunt foarte optimiste pentru evoluția cifrei de afaceri la finalul anului 2023. 

“După regândirea filosofiei de business realizată în 2022, a urmat preluarea controlului companiei la finalul trimestrului al doilea din 2023, impactul fiind unul foarte bun în piață. Am decis că e momentul să fac acest pas din dorința de a-mi demonstra abilitățile de antreprenor, cu experiența dobândită până la 48 de ani, atât în sectorul privat, în diverse companii multinaționale sau naționale, cât și în sectorul public, ca CIO al guvernului. Am acest avantaj, că am lucrat și de-o parte și de alta, și cred că aceasta e specializarea mea, să transform provocările în oportunități”, a declarat Marian Murguleț, CEO al Trencadis.

Canalys: Piața de smartphone-uri va reveni pe creștere anul viitor CITEȘTE ȘI Canalys: Piața de smartphone-uri va reveni pe creștere anul viitor

Actualul CEO al Trencadis Corp, Marian Murguleț, este noul acționar majoritar al companiei, în urma preluării pachetelor de acțiuni deținute de Alexander N. Capital Ma­nagement SRL - 63,95%, Carlo Robert Burci, fiul omului de afaceri Cristian Burci, - 9,69% și Mihaela Moldovan - 3,88%. Astfel, Murguleț deține 77,52% din companie, iar First Investment Holding, al cărei asociat unic este Frank Timiș, controlează o participație de 22,48%.

Alexander N. Capital Ma­nagement SRL este controlată de Radu Negulescu, fostul director general al companiei înainte de numirea lui Murguleț, în martie 2022.

"Am decis să fac acest pas după ridicarea finanțării pentru Sessions, proiectul în care sunt implicat în perioada asta și care îmi consumă toată atenția. În același timp, Trencadis e încă o companie antreprenorială, unde încă are foarte mult sens ca CEO-ul să fie și acționar majoritar al companiei", a declarat atunci Negulescu pentru Profit.ro.

Trencadis a menținut în trimestrul III din 2023 focusul pe obiectivul de a deveni una dintre cele mai bine pregătite companii de IT, cu activitate semnificativă în sectorul public, pentru noi proiecte majore de transformare digitală a relației statului cu cetățeanul și cu mediul de afaceri. 

“Expansiunea accelerată a business-ului companiei a fost și va fi posibilă în continuare pornind de la echipa Trencadis, cel mai important activ al companiei. Așadar, am continuat etapa de consolidare a echipei cu manageri și experți de top din industrie. Dacă ar fi să vorbesc doar despre noua echipă de management pe lângă Emilia Jeleriu, Deputy CEO-ul alături de care am pornit noua poveste de succes Trencadis la începutul anului trecut, avem un CFO nou, Alice Gheorghiu, care va contribui prin expertiza sa deosebită la listarea la bursă planificată pentru anul viitor, un nou Deputy CEO, Adrian Văduva, care coordonează cu succes zona de implementare proiecte complexe, respectiv un CISO în persoana lui Alin Ungureanu, cu o experiență de peste 20 de ani în Canada și Noua Zeelandă”, spune Marian Murguleț.

Pentru 2024, Trencadis își propune să devină cel mai mare integrator românesc din industria de IT&C. 

Planuri de internaționalizare pentru 2024

Pandemia a schimbat regulile de business, reconstrucția necesară în urma războaielor din Ucraina și Orientul Mijlociu vor transforma Europa Centrală și de Est într-o zonă cu un potențial de business crescut în general, iar România devine un jucător tot mai important în regiune în ceea ce privește investițiile în general, multe firme dorind să-și aducă operațiunile mai aproape de piețele lor țintă.

DOCUMENT Administratorul special cere răspunderea patrimonială a foștilor administratori ai Blue Air. Dezvăluire - Cum a intrat compania în insolvență CITEȘTE ȘI DOCUMENT Administratorul special cere răspunderea patrimonială a foștilor administratori ai Blue Air. Dezvăluire - Cum a intrat compania în insolvență

În acest context, Trencadis și-a făcut planuri de extindere pentru 2024 în Europa Centrală și de Est și ia în calcul deschiderea unui birou la Bruxelles, unde compania are deja un specialist relocat din luna septembrie pentru zona de business development.

“Ne interesează să exportăm proiecte și produse de succes marca Trencadis, precum RO-ALERT, Big Data, EDULIB, existând o piață favorabilă nouă. Cred că avem toate ingredientele necesare să putem surprinde în continuare piața IT prin alte mutări strategice, bine gândite, atent planificate. Cred că suntem o companie care va genera multe surprize plăcute în anii care vor urma”, spune Marian Murguleț.

“Luăm în calcul listarea Trencadis la bursă”

Compania Trencadis ia în calcul și listarea la bursă pentru a atrage finanțări suplimentare, care să permită expansiunea internațională în următorii ani.

“Când am decis în luna mai 2023 că este momentul să preiau controlul companiei, am făcut-o nu numai din dorința de a-mi demonstra abilitățile de antreprenor bazată pe experiența pe care am dobândit-o, cât mai ales pentru a contribui direct la transformarea digitală a relației stat-cetățean, stat-mediu de afaceri. Trăiesc în România și îmi doresc ca noi toți, cetățeni sau companii, să avem acces facil la toate serviciile publice.

Pasul firesc următor pe care îl luăm în calcul la Trencadis este listarea la bursă pentru a consolida imaginea publică de jucător relevant pe piața națională, dar mai ales regională, de IT&C, respectiv pentru a atrage finanțări suplimentare care să ne permită expansiunea regională/internațională în următorii ani. Evident, contextul economic ne va spune când anume e momentul oportun. Cu siguranță, cifrele cu care vom închide anul 2023 ne vor face extrem de atractivi pentru listarea planificată de anul viitor”, adaugă Marian Murguleț.  

EXCLUSIV FOTO Fabrica Fabiol din Drumul Taberei - închisă pentru a face loc unui proiect rezidențial amplu. Utilaje preluate de Hyllan Pharma, cel mai mare client al fabricii, care deschide o unitate în Otopeni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fabrica Fabiol din Drumul Taberei - închisă pentru a face loc unui proiect rezidențial amplu. Utilaje preluate de Hyllan Pharma, cel mai mare client al fabricii, care deschide o unitate în Otopeni

Cifra de afaceri din 2023 a companiei Trencadis este susținută de proiectele de integrare de sisteme, de transformare digitală a unor servicii publice și de livrare infrastructură hardware și software. De asemenea, contribuie la evoluția cifrei de afaceri investițiile în competențele tehnice ale echipei și în tehnologiile care au produs primele proiecte de anvergură pe soluții de tip Big Data. De asemenea, se bazează și pe un pipeline consistent de proiecte noi pentru anul 2024: contracte atribuite și în curs de semnare, acorduri-cadru (dintre care amintim proiecte cu STS pentru Cloud-ul guvernamental și acordul cadru cu MAI de furnizare echipamente de comunicații pe o perioadă de 3 ani în valoare de aproximativ 10 milioane euro) care asigură predictibilitate și stabilitate financiară companiei.

În acest context, Trencadis caută în continuare specialiști pentru roluri precum Project Manageri, Business Analiști, Arhitecți de sisteme și specialiști Big Data și AI.

Guvernul dă mână liberă primarilor la \ CITEȘTE ȘI Guvernul dă mână liberă primarilor la "lucrări urgente" pe final de an. Urgența o stabilesc primarii

Sessions a obținut o finanțare de 4,5 milioane de euro în a doua parte a anului 2022. Mai multe detalii AICI.

În transferul de acțiuni, evaluarea Trencadis a avut la bază cifrele financiare realizate în 2022 precum și previziunile pentru 2023.

"După rezultatele din 2022, când Trencadis a încheiat anul cu afaceri de 24,5 milioane de euro (121 milioane de lei), în avans cu 21% față de 2021 (cele mai mari venituri din istoria de peste 16 ani a companiei), pipeline-ul de proiecte pentru 2023 este unul consistent, în creștere față de 2022 datorită competențelor profesionale ale echipei și livrării în cele mai bune condiții a proiectelor complexe de transformare digitală", a mai spus Murguleț, care a fost CIO în Guvernul Dăncilă.

Mai multe detalii despre Murguleț AICI.

Anul trecut, Trencadis Corp București, companie de tehnologie specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software, a raportat un profit net de 4,02 milioane de lei, dublu față de 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
trencadis
actiuni
tranzactii