Von der Leyen: Comisia Europeană va prezenta o propunere în domeniul industriei de apărare în trei săptămâni

Von der Leyen: Comisia Europeană va prezenta o propunere în domeniul industriei de apărare în trei săptămâni
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2024

Comisia Europeană va prezenta o propunere de strategie în domeniul industriei de apărare în trei săptămâni și va deschide, de asemenea, un birou de inovare în domeniul apărării în Ucraina, a declarat sâmbătă președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

”Europa trebuie să-și dezvolte baza industrială... Sunt un transatlantistă convinsă și, în același timp, trebuie să construim o Europă puternică și asta merge mână în mână”, a declarat von der Leyen într-un panel la Conferința de Securitate de la Munchen.

Ea a spus că propunerea urmărește să crească cheltuielile pentru apărare, ”să se cheltuie mai bine” cu achiziții comune și acorduri, pentru a oferi predictibilitate industriei și o mai bună interoperabilitate între forțele armate europene și să concentreze cheltuielile în Europa pentru a menține ”locuri de muncă bune” pentru contribuabilii care suportă costurile, scrie News.ro.

Ea a adăugat că Ucraina trebuie să fie integrată în programele de apărare ale Europei, deoarece Rusia ”depășește Ucraina” cu soldați și ”aruncă în luptă arme rapide și murdare produse în Coreea de Nord și Iran”.

Poșta Română confirmă Profit.ro - Brokerul de asigurări intră în faliment CITEȘTE ȘI Poșta Română confirmă Profit.ro - Brokerul de asigurări intră în faliment

În ceea ce privește ajutorul financiar, von der Leyen a spus că este în interesul Statelor Unite să adopte un proiect de lege - în prezent blocat în Congres - pentru a oferi mai mult ajutor Ucrainei, deoarece măsura este simbolică pentru democrațiile care se opun autocraților.

”Nu este vorba doar de războiul Rusiei în Ucraina și de încercările lui Putin de a destabiliza democrațiile, ci de toți ceilalți adversari autocrați pe care îi urmărim foarte îndeaproape..., dacă democrațiile sunt unite, sunt hotărâte, dau dovadă de hotărâre”.

Afaceri în scădere pentru Orange România CITEȘTE ȘI Afaceri în scădere pentru Orange România

Ea a mai spus că, dacă va fi realesă în funcția de șef al executivului Uniunii Europene, va crea noul post de comisar pentru Apărare.

În februarie, UE a fost de acord să ofere Ucrainei un nou pachet de ajutor de 50 de miliarde de euro  în următorii patru ani, pe lângă cele 88 de miliarde de euro deja cheltuite de când Rusia a lansat invazia sa pe scară largă în Ucraina, în februarie 2022.

”Este o chestiune de prevalență a democrațiilor la nivel global?” spuse von der Leyen.

viewscnt
Afla mai multe despre
von der leyen
comisia europeană