Alexander Adamescu, arestat la Londra pentru falsificarea unor documente prezentate în timpul procedurii de extrădare

Alexander Adamescu, arestat la Londra pentru falsificarea unor documente prezentate în timpul procedurii de extrădare
scris 29 mar 2018

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost arestat preventiv în cursul lunii martie în Marea Britanie după ce o instanță londoneză a constatat că acesta ar fi folosit acte false în timpul judecării procesului de extrădare.

Conform sursei citate, actele ar fi fost prezentate ca fiind de la Administrația Națională a Penitenciarelor, dar de fapt ar fi fost falsificate de către omul de afaceri, scrie News.ro.

Isărescu despre presiunile de creștere a dobânzii: Suntem între ciocan și nicovală. Dacă politica fiscală nu o ajută pe cea monetară, BNR n-are altă soluție decât să majoreze și mai mult ratele dobânzilor CITEȘTE ȘI Isărescu despre presiunile de creștere a dobânzii: Suntem între ciocan și nicovală. Dacă politica fiscală nu o ajută pe cea monetară, BNR n-are altă soluție decât să majoreze și mai mult ratele dobânzilor

La solicitarea procurorilor, instanța britanică a decis ca Adamescu să nu beneficieze de posibilitatea eliberării pe cauțiune, el fiind arestat preventiv.

Procedurile de extrădare în cazul acestuia au fost accelerate, iar Adamescu jr. ar putea fi adus curând în România.

DNA precizează, joi, că instanța de judecată din Londra a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive în cazul omului de afaceri Alexander Adamescu, cercetat de procurorii anticorupție pentru două infracțiuni de dare de mită, și i-a respins cererea de eliberare pe cauțiune, după ce avocatul acestuia a prezentat în fața instanței britanice un document care ar fi fost amis de Administrația Națională a Penitenciarelor, neasumat însă de această instituție. DNA mai spune că în baza mandatului european de arestare emis de autoritățile din România încă din 2016 pe numele lui Alexander Adamescu, având în vedere că se află pe teritoriul Marii Britanii, a fost inițiată procedura de predare a acestuia, astfel încât să fie asigurată prezența sa în fața organelor judiciare.

Potrivit DNA, ca urmare a solicitării formulate de procurorii anticorupție la data de 6 iunie 2016, Curtea de Apel București a emis un mandat european de arestare față de omul de afaceri Alexander Bogdan Adamescu, cercetat de procurorii anticorupție pentru două infracțiuni de dare de mită.

"În baza mandatului european de arestare emis de autoritățile din România, având în vedere că inculpatul se află pe teritoriul Marii Britanii, a fost inițiată procedura de predare a acestuia, astfel încât să fie asigurată prezența sa în fața organelor judiciare. Din informațiile primite de la autoritățile britanice a rezultat că, în cursul judecării procedurii de executare a mandatului european de arestare de către o instanță din Marea Britanie, la data de 31 ianuarie 2018, apărătorii inculpatului Adamescu Bogdan Alexander ar fi prezentat în fața instanței de judecată din Londra un document care ar fi fost emis, în aparență, de o instituție din România, respectiv Administrația Națională a Penitenciarelor. Documentul nu a fost însă asumat de Administrația Națională a Penitenciarelor", mai spune DNA.

În aceste condiții, în 2 martie 2018, în cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, instanța de judecată din Londra a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive în cazul lui Adamescu. În 23 martie, instanța britanică a analizat cererea acestuia de înlocuire a măsurii arestării preventive cu eliberarea pe cauțiune dar, nefiind convinsă de explicațiile oferite în legătură cu prezentarea acelui document, instanța a respins solicitarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexander adamescu
arestat
londra