Cel mai mare avans al costului cu forța de muncă - în Slovacia, Cehia, Portugalia și România

Cel mai mare avans al costului cu forța de muncă - în Slovacia, Cehia, Portugalia și România
scris 16 dec 2020

Costul orar al forței de muncă a crescut cu 1,8% în UE și cu 1,6% în zona euro, în trimestrul trei din 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, iar cele mai ridicate costuri cu mâna de lucru sunt în Slovacia, Cehia, Portugalia și România, arată datele publicate miercuri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În trimestrul doi din 2020, costul orar al forței de muncă a crescut cu 3,5% în UE și cu 3,6% în zona euro, scrie Agerpres.

Veniturile brute ale statului din TVA au ajuns aproape de nivelul anului trecut. Rambursările mai mari au lăsat, însă, mai puțini bani la buget CITEȘTE ȘI Veniturile brute ale statului din TVA au ajuns aproape de nivelul anului trecut. Rambursările mai mari au lăsat, însă, mai puțini bani la buget

În perioada iulie-septembrie 2020, cel mai semnificativ avans anual a fost raportat în: Slovacia (6%), Cehia (5,9%), Portugalia (5,8%) și România (5,7%), iar cel mai semnificativ declin în Malta (minus 6,1%), Cipru (minus 3,8%) și Irlanda (minus 2,9%).

În trimestrul trei din 2020, avansul costurilor cu forța de muncă în România se datorează creșterii cu 6,8% a costului orar al forței de muncă în domeniul non-business. Pe sectoare ale economiei, în România costul orar cu forța de muncă a crescut cu 5,3% în construcții, cu 2,3% în industrie și cu 5,7% în servicii.

viewscnt
Afla mai multe despre
cost forta de munca
eurostat