Marea Britanie ar putea taxa veniturile giganților din sectorul Internetului, precum Facebook și Google

Marea Britanie ar putea taxa veniturile giganților din sectorul Internetului, precum Facebook și Google
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2018

Marea Britanie analizează taxarea veniturilor giganților din sectorul Internetului, între care se află Facebook și Google, până când reglementările fiscale internaționale vor fi modificate pentru a răspunde companiilor digitale care își transferă vânzările și profiturile între jurisdicții, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul britanic de Finanțe Philip Hammond a spus marți că a publicat un document cu propuneri pentru taxarea companiilor digitale cu operațiuni globale, înainte de o întâlnire cu omologii săi din statele membre ale G20, care va avea loc în această săptămână, scrie News.ro.

Marile companii din sectorul Internetului au plătit până acum taxe scăzute în Europa, de obicei prin transferarea vânzărilor în țări ca Irlanda și Luxemburg, care au regimuri fiscale avantajoase.

STUDIU Directorii români sunt mai încrezători în perspectivele companiilor pe care le conduc decât omologii lor din regiune. Infrastructura, principala amenințare CITEȘTE ȘI STUDIU Directorii români sunt mai încrezători în perspectivele companiilor pe care le conduc decât omologii lor din regiune. Infrastructura, principala amenințare

Uniunea Europeană a propus impozitarea giganților tehnologici cu 1-5% din venituri, bazate pe țara unde se află utilizatorii, potrivit unui proiect al Comisiei Europene obținut de Reuters luna trecută.

Potrivit documentului, impozitul ar trebui să se aplice companiilor care vând publicitate online adresată utilizatorilor sau care pun la dispoziție spațiu publicitar, care obțin venituri de peste 750 de milioane de euro la nivel mondial și venituri de cel puțin 10 milioane de euro în sectorul digital din UE.

Atât Google cât și Facebook și-au schimbat modul în care își contabilizează activitățile în Marea Britanie, rezultând o creștere a taxelor plătite.

Facebook a plătit în Marea Britanie un impozit de 5,1 milioane de lire sterline (7,09 milioane dolari) în 2016, în creștere modestă de la 4,2 milioane de lire în 2015. Compania a obținut în 2016 venituri de 842 de milioane de lire în Marea Britanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
facebook
google
taxe