Primăria Capitalei digitalizează plata taxelor

Primăria Capitalei digitalizează plata taxelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2023

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu anunță că plata taxelor va fi digitalizată, iar taxele către Primăria Capitalei, abonamentele STB și abonamentele de parcare vor putea fi plătite prin Ghiseul.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Digitalizăm plata taxelor prin intermediul platformei Ghișeul.ro. Bucureștenii își vor putea plăti taxele către Primăria Capitalei, abonamentele STB și abonamentele de parcare, online, prin intermediul Ghișeul.ro!

FOTO Operațiune lansată pentru a menține Transfăgărășanul în circulație pentru o perioadă cât mai lungă CITEȘTE ȘI FOTO Operațiune lansată pentru a menține Transfăgărășanul în circulație pentru o perioadă cât mai lungă

Plățile se vor realiza fără perceperea unor taxe suplimentare”, a transmis viceprimarul Capitalei Stelian Bujduvean, scrie News.ro.

Acesta anunță că au fost deciși pașii care vor fi urmați.

”Alături de colegul meu George Cristian Tuță, președintele Comisiei speciale a Camerei Deputaților pentru Automatizare și viitorul muncii, de Dragos Tohanean, Vicepreședintele Autorității pentru Digitalizarea României și, împreună cu reprezentanții Ghișeul.ro, am decis pașii pe care îi vom urma pentru digitalizarea acestor servicii”, a mai afirmat viceprimarul.

Pașii de urmat sunt, pogtrivit viceprimarului, demersuri pentru promovarea în Consiliul General al Municipiului București a proiectului de hotărâre prin care Primăria Capitalei se va înrola în Sistemul Național de Plată online (SNEP), semnarea acordului de înrolare în sistem, implementarea sistemului pe site-ul instituției: www.pmb.ro și interconectarea cu Ghișeul.ro.

Cele mai importante plăți care vor fi digitalizate:

  • Taxe eliberare documentații de urbanism
  • Taxe pentru ocuparea spațiilor publice în vederea desfășurării anumitor evenimente
  • Taxe pentru eliberarea autorizațiilor de taxi
  • Taxe pentru utilizarea locurilor publice cu unități de alimentație publică și terase de vară
  • Taxe autovehicule transport mărfuri
  • Taxe ale Administrației Fondului Imobiliar
  • Taxe ale Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane
  • Plata abonamentelor STB
  • Plata abonamentelor de parcare.

”Economisim timp, reducem birocrația, evităm cozile și intrăm în normalitate! Bucureștenii merită să aibă acces cât mai curând la acest serviciu, urmând modelul administrațiilor liberale care au răspuns deja cerințelor cetățenilor”, a mai transmis viceprimarul.

viewscnt
Afla mai multe despre
primăria capitalei
taxe