Rata șomajului în formă ajustată sezonier a scăzut în septembrie la 4,1%

Rata șomajului în formă ajustată sezonier a scăzut în septembrie la 4,1%
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 oct 2018

Rata șomajului în luna septembrie a acestui an a scăzut la 4,1%, date ajustate sezonier, față de luna precedentă, arată datele transmise miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În august, rata șomajului în formă ajustată sezonier a crescut la 4,3% potrivit datelor INS.

În septembrie, numărul șomerilor a scăzut atât față de cel din luna precedentă, cât și față de aceași lună a anului trecut, scrie News.ro.

Finanțele dau asigurări pe casele de marcat înainte de 1 noiembrie: Firmele nu vor primi nici măcar avertisment dacă nu au putut cumpăra noul aparat din motive independente. Procesul de dotare ar trebui să se încheie în mare până la final de an CITEȘTE ȘI Finanțele dau asigurări pe casele de marcat înainte de 1 noiembrie: Firmele nu vor primi nici măcar avertisment dacă nu au putut cumpăra noul aparat din motive independente. Procesul de dotare ar trebui să se încheie în mare până la final de an

”Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna septembrie a anului 2018 a fost de 370.000 persoane, în scădere față de luna precedentă (386.000 persoane), dar și față de aceeași lună a anului anterior (440.000 persoane)”, se arată în comunicat.

Pe sexe, rata șomajului la bărbați a depășit-o cu 1,5 puncte procentuale pe cea a femeilor, valorile respective fiind 4,7% în cazul persoanelor de sex masculin și 3,2% în cazul celor de sex feminin.

”Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata șomajului a fost estimată la 3,3% pentru luna septembrie 2018 - 3,8% în cazul bărbaților și 2,6% în cel al femeilor”, se arată în comunicat.

Totodată, numărul șomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 75,1% din numărul total al șomerilor estimat pentru luna septembrie 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
somaj
ins