Teodorovici anunță o nouă modificare a Codului fiscal

Teodorovici anunță o nouă modificare a Codului fiscal
scris 11 apr 2018

Codul fiscal va fi evaluat ”articol cu articol” până la jumătatea anului, pentru a fi eliminate toate disfuncționalitățile, până la finalul anului urmând a fi aduse ultimele modificări, iar de anul viitor va exista un proiect nou, a anunțat miercuri ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, în cadrul conferinței ”Semestrul European: Raportul de țară pentru România 2018”, organizată de Comisia Europeană.

„Până la jumătatea anului, facem o analiză a Codului Fiscal, vom lua articol cu articol și vom simplifica. La finalul anului vom veni cu o ultimă modificare. Pot fi și modificări care sunt obligatorii de făcut”, a declarat Teodorovici, care a susținut că vrea să fie eliminate toate disfuncționalitățile.

Facebook va alerta, de astăzi, utilizatorii ale căror date au fost folosite de Cambridge Analytica CITEȘTE ȘI Facebook va alerta, de astăzi, utilizatorii ale căror date au fost folosite de Cambridge Analytica

El menționează că unele lucruri nu sunt în regulă și mai multe lucruri se vor schimba, de exemplu la Vamă, scrie News.ro.

„De exemplu, firmele sub 100 milioane lei sunt obligate să plătească TVA-ul în vamă, iar cele de peste 100 milioane lei, după ce și-au vândut produsele. Asta este o piedică pentru companiile noastre, care sunt sub acest plafon”, explică Teodorovici, care precizează că acest lucru trebuie schimbat.

Astfel, de la 1 ianuarie 2019, ”vom avea un Cod fiscal nou, care să nu mai fie modificat", a adăugat Teodorovici.

Teodorovici susține că sunt mai multe măsuri care vor fi luate în acest an, inclusiv în sensul reformei ANAF-ului și a reducerii evaziunii fiscale, măsuri care vor fi menționate în documentul de răspuns la raportul de țară al CE.

viewscnt
Afla mai multe despre
cod fiscal
eugen teodorovici