Până la a discuta despre digitalizare, antreprenorii trebuie mai întâi să-și digitizeze afacerile, însă, de cele mai multe ori, diferența dintre cele două procese nu este pe deplin înțeleasă, ceea ce împiedică tehnologizarea mai accelerată a companiilor, a spus, la PROFIT NEWS TV, Florin Maxim, CEO Comarket.
All4cars, parte din grupul Euroest Car, importator și distribuitor de piese auto, cu o experiență de peste 17 ani în domeniu, vrea să ajungă în primii trei cei mai mari comercianți de piese auto de pe piața locală în următorii doi ani.
Implementarea soluțiilor tehnologice poate ajuta antreprenorii să diminueze costurile cu utilitățile și combustibilul, dar și să calculeze exact ce profitabilitate va avea fiecare linie de business.
Digitalizarea companiilor de construcții va reduce majoritatea problemelor cu care se confruntă sectorul în momentul de față. De la reducerea costurilor, la suplinirea lipsei de personal și până la eficientizarea operațiunilor.
Impulsionat de pandemie, apetitul pentru tehnologie al mediului privat a crescut foarte mult în ultimii doi ani. Fără excepție, toate industriile urmează calea digitalizării, avantajele fiind nenumărate, în special pentru clienți.
Dacă e ceva ce pandemia i-a învățat antreprenorii români este necesitatea digitalizării și de a lua decizii bazându-se pe date concrete, nu pe experiență sau intuiție.
Digitalizarea aduce multe beneficii pentru o companie, de la reducerea costurilor și până la creșterea productivității, dar nu garantează neapărat că aceasta va avea și succes pe piața în care activează. Sunt necesare și alte elemente.
Fie că este vorba de companii sau de instituțiile publice, digitalizarea devine omniprezentă în aproape orice activitate, în care este loc de eficientizare, de creștere a productivității și de reducere a costurilor și a erorilor umane.
Digitalizarea diferă de la o afacere la alta, în funcție de mărimea acesteia, dar și de buget. Nu există o rețetă de succes, ci mai degrabă anumiți pași pe care o companie îi poate face pentru eficientizarea operațiunilor, a spus, la PROFIT NEWS TV, Alexandru Băloi, Director Divizia de Soluții pentru Antreprenori, Vodafone România.
Piața de IoT (Internet of Things) crește în fiecare an cu două cifre la nivel global, iar dacă până acum câțiva ani se discuta despre conectarea a cât mai multor oameni la tehnologie, astăzi discuțiile se învârt în jurul posibilității de a conecta cât mai multe mașini, echipamente la internet, de a transmite informații și de a se lua decizii pe baza acestor informații, a spus, la PROFIT NEWS TV, Marius Coman, IoT Country Sales Manager Vodafone România.