Trump Media presează Camera Reprezentanților să investigheze 8 firme cu privire la vânzarea în lipsă a acțiunilor sale

Trump Media presează Camera Reprezentanților să investigheze 8 firme cu privire la vânzarea în lipsă a acțiunilor sale
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2024

CEO-ul Trump Media i-a îndemnat pe președinții comisiilor importante ai Camerei Reprezentanților să investigheze opt firme financiare, din cauza îngrijorărilor legate de posibila vânzare în lipsă ilegală de acțiuni ale companiei, al cărei acționar majoritar este fostul președinte al SUA Donald Trump, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

”Cred că este necesară o acțiune rapidă pentru a proteja acționarii persoane fizice, pentru a identifica infractorii și pentru a determina dacă au fost încălcate legile, inclusiv statutele [Legea privind organizațiile corupte și influențate de racketeer] și legile privind evaziunea fiscală”, a scris CEO-ul Devin Nunes, care a cerut pentru prima dată pe 24 aprilie să fie investigate astfel de tranzacții cu acțiunile companiei.

Apple - Cădere de vânzări, dar nu atât de mare pe cât se temea Wall Street. IPhone, pierdere de 10%. Răscumpărare record de acțiuni CITEȘTE ȘI Apple - Cădere de vânzări, dar nu atât de mare pe cât se temea Wall Street. IPhone, pierdere de 10%. Răscumpărare record de acțiuni

Nunes a scris într-o scrisoare datată miercuri că respectivele comisii ar trebui să solicite documente și mărturii de la cele opt firme pe care le-a numit: Apex Clearing, Clear Street, Cobra Trading, Cowen and Company, Curvature Securities, StoneX Securities, TradePro și Velocity Clearing.

Un purtător de cuvânt al Clear Street a refuzat să comenteze scrisoarea lui Nunes. CNBC a solicitat comentarii celorlalte companii menționate în scrisoare, scrie News.ro.

Noua scrisoare a lui Nunes intensifică eforturile sale de a împiedica vânzarea în lipsă a acțiunilor proprietarului aplicației Truth Social, încurajând acționarii să-și blocheze acțiunile pentru astfel de tranzacții și solicitând Bursei de Valori Nasdaq și Camerei Reprezentanților să cerceteze posibilele vânzări în lipsă, ilegale.

Vânzătorii în lipsă fără prevalidare, spre deosebire de vânzătorii în lipsă convenționali, nu împrumută mai întâi acțiunile unei companii pentru a le vinde pentru astfel de tranzacții, care acționează ca pariuri că prețul acțiunilor va scădea.

Nunes a sugerat că scăderea bruscă a prețului acțiunilor Trump Media, de când acțiunile au început să fie tranzacționate public pe 26 martie, este rezultatul vânzărilor în lipsă, nu o credință că veniturile slabe ale companiei de doar 4,1 milioane de dolari anul trecut nu justifică o capitalizare bursieră de peste 6 miliarde USD.

Acțiunile DJT s-au tranzacționat în creștere cu 6% joi dimineața, la 47,84 USD per acțiune, ceea ce este cu 32% sub prețul de deschidere din 26 martie.

O mare parte din averea netă a lui Donald Trump este legată de participația sa de 65% la Trump Media, dar în prezent îi este interzis să vândă acțiunile care acum valorează mai mult de 5 miliarde de dolari, până în septembrie, din cauza unei prevederi privind fuziunea cu o companie-paravan care a permis listarea companiei.

Trump, care este prezumtivul candidat republican la președinție, se confruntă cu hotărâri civile în așteptare de peste 500 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump media
donald trump