VECINI

Statul rus vrea să naționalizeze activele unui mare producător de vodcă, acuzându-l de implicare în activități „extremiste”

Statul rus vrea să naționalizeze activele unui mare producător de vodcă, acuzându-l de implicare în activități „extremiste”

miercuri, 20:04

Autoritățile ruse au făcut primii pași pentru a confisca activele din Rusia ale unui important producător de vodcă al cărui fondator ucrainean a fost acuzat anterior de finanțarea forțelor armate ale Kievului, scrie The Moscow Times.

  • VIDEO Cine este controversatul Robert Fico, premierul împușcat astăzi
    VIDEO Cine este controversatul Robert Fico, premierul împușcat astăzi
    miercuri, 17:37

    Un veteran al politicii slovace, Robert Fico a reușit în mod repetat să preia conducerea guvernului, mulțumită unei abilități de a naviga între pozițiile mainstream, pro-UE și retorica feroce naționalistă și anti-occidentală. În 2023, el s-a întors la putere la cinci ani după ce protestele masive provocate de asasinarea reporterului de investigație Jan Kuciak, care ancheta corupția din partidul aflat la putere, păreau că i-au pus capăt carierei, scriu Reuters și The Guardian.

  • Die Welt publică un acord de pace pe care Ucraina și Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022 și care ar fi putut pune capăt războiului în câteva săptămâni
    Die Welt publică un acord de pace pe care Ucraina și Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022 și care ar fi putut pune capăt războiului în câteva săptămâni
    miercuri, 17:22

    Negociatori ucraineni și ruși au redactat un proiect al unui acord de pace, la puțin timp după invazia Ucrainei de către Rusia, care ar fi putut să pună capăt războiului la câteva săptămâni după ce a început, un document de 17 pagini pe care cotidianul german Die Welt dezvăluie că l-a consultat, un acord care pare ”în continuare avantajos”, scrie Gregor Schwung de la publicația germană în cotidianul francez Le Figaro. Rusia cerea Ucrainei să fie neutră, să-și limiteze numărul militarilor, armamentului, echipamentului, și avioanelor și să păstreze teritoriile ucrainene ocupate atunci, scrie Ukrainskaia Pravda.

  • O lege privind „agenții de influență”, în pregătire în Turcia
    O lege privind „agenții de influență”, în pregătire în Turcia
    miercuri, 16:13

    Parlamentul turc urmează să primească în viitorul apropiat un proiect de lege privind „agenții de influență”, care ar prevedea pedepse cu închisoarea pentru jurnaliștii și cercetătorii acuzați că lucrează în beneficiul intereselor străine, informează AFP.

  • ULTIMA ORĂ VIDEO Premierul pro-rus al Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
    ULTIMA ORĂ VIDEO Premierul pro-rus al Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
    miercuri, 16:08

    Premierul pro-rus al Slovaciei Robert Fico a fost împușcat și a fost dus la spital miercuri, anunță publicația DennikN. El a fost împușcat în localitatea Handlova. Incidentul s-a produs în fața Casei de Cultură, unde se întrunea guvernul în ședință, când premierul a venit în mijlocul oamenilor.

  • Economia Rusiei continuă să crească, războiul din Gaza afectează evoluția țărilor vecine
    Economia Rusiei continuă să crească, războiul din Gaza afectează evoluția țărilor vecine
    miercuri, 15:00

    Economia rusă s-a dovedit mai rezistentă decât se aștepta și va continua să crească în acest an, în pofida sancțiunilor occidentale, în timp ce războiul din Gaza apasă asupra țărilor din regiune, potrivit noilor previziuni ale BERD citate de agenția AFP.

  • Bulgaria nu va îndeplini criteriile de aderare la euro în 2024, anunță guvernatorul Băncii Naționale
    Bulgaria nu va îndeplini criteriile de aderare la euro în 2024, anunță guvernatorul Băncii Naționale
    miercuri, 13:31

    Potrivit lui Dimitar Radev, guvernatorul Băncii Naționale a Bulgariei (BNB), Bulgaria nu va îndeplini toate cerințele pentru aderarea la zona euro până la publicarea raportului de convergență în iunie, transmite Novinite. Radev a făcut acest anunț în cadrul unei conferințe organizate de Asociația Consulilor Onorifici, care s-a concentrat pe aderarea Bulgariei la zona euro.

  • Balcanii, dincolo de ce se vede la suprafață: Confruntarea dintre Rusia și Occident
    Balcanii, dincolo de ce se vede la suprafață: Confruntarea dintre Rusia și Occident
    miercuri, 12:57

    Balcanii! De obicei începem cu o maximă despre care credem că a fost spusă de Winston Churchill: „Balcanii produc mai multă istorie decât pot consuma”**. Apoi ne amintim de Balcanii anilor 1990.

  • Pierderile Gazprom arată dificultatea de a înlocui vânzările de gaze în Europa cu livrările în China
    Pierderile Gazprom arată dificultatea de a înlocui vânzările de gaze în Europa cu livrările în China
    marţi, 20:17

    Gazprom, cândva cea mai profitabilă companie din Rusia, s-ar putea confrunta cu o lungă perioadă de performanță slabă, deoarece are dificultăți să umple golul lăsat de pierderea vânzărilor de gaze din Europa cu piața sa internă și exporturile în China, transmite Reuters.

  • Adrian Năstase și alți foști lideri europeni învață Bulgaria cum să adopte euro
    Adrian Năstase și alți foști lideri europeni învață Bulgaria cum să adopte euro
    marţi, 17:32

    Câțiva dintre foștii lideri de guvern din Europa care participă la Sofia la o conferință dedicată trecerii la euro au sfătuit Bulgaria să se asigure că are o campanie de sensibilizare pe scară mare în privința aderării la euro, informează agenția bulgară de presă BTA.