Bloomberg

România, Turcia și Bulgaria se apropie de un acord pentru a crea o forță comună de curățare a minelor care plutesc în spațiile lor maritime din Marea Neagră

20 nov 2023

Membrii NATO Turcia, România și Bulgaria se apropie de un acord pentru a crea o forță comună pentru curățarea minelor care plutesc în spațiile lor maritime din Marea Neagră, ca parte a consecințelor invaziei Rusiei asupra Ucrainei, relatează Bloomberg.

 • Prețurile gazelor naturale în Europa cresc, pe fondul prognozelor meteo și al escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu
  20 nov 2023

  Prețurile de referință la gaze naturale pe piața din Europa au crescut luni, prognozele privind temperaturile mai scăzute adăugându-se tensiunilor în creștere din Orientul Mijlociu, după capturarea, în sudul Mării Roșii, a unei nave tip cargo de către rebelii houthi din Yemen, transmite Bloomberg.

 • Bayer are cea mai proastă zi la bursă din istorie
  20 nov 2023

  Bayer a suferit cea mai mare scădere la bursă din istoria sa, gigantul german din industria farmaceutică pierzând peste 7,5 miliarde de euro din capitalizare după ce a renunțat la un medicament cu un potențial ridicat de vânzări și a fost obligat la plata a peste 1,5 miliarde de dolari într-un proces legat de erbicidul său Roundup.

 • BCE a terminat cu majorările, în absența unor șocuri suplimentare - guvernator
  20 nov 2023

  Banca Centrală Europeană (BCE) nu va mai majora ratele dobânzilor în cadrul actualului ciclu de înăsprire monetară, exceptând situația în care va trebui să facă față unor șocuri suplimentare, potrivit lui Francois Villeroy de Galhau, membru în Consiliului guvernatorilor BCE și guvernatorul Băncii Franței.

 • Uber începe să testeze Uber Tasks
  19 nov 2023

  Uber începe să testeze Uber Tasks, serviciul prin care oamenii pot găsi și angaja specialiști în diverse domenii. Pe durata testelor, ce vor avea loc în Florida și Alberta, șoferii și curierii pot alege să ajute clienții cu proiecte de casă, precum asamblarea mobilierului, spălarea rufelor și tunderea gazonului.

 • Lenovo estimează o redresare a vânzărilor de calculatoare personale în acest trimestru
  17 nov 2023

  Lenovo Group Ltd are ca obiectiv creșterea vânzărilor de calculatoare personale în acest trimestru, după ce semnele unei îndelung așteptate redresări a ajutat grupul chinez să raporteze un declin al profitului mai redus decât se estima, transmit Reuters și Bloomberg.

 • SpaceX ia în calcul un IPO pentru Starlink
  17 nov 2023

  SpaceX analizează o potențială listare la bursă a diviziei sale Starlink până la finele anului 2024, în încercarea de a profita de cererea robustă de comunicații prin satelit, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

 • Ungaria reintroduce Golden Visa, regulă scoasă anterior după acuzații de corupție
  15 nov 2023

  Ungaria va oferi un permis de ședere pentru cei care achiziționează proprietăți scumpe în țară, la șase ani după ce acuzațiile de corupție au determinat autoritățile să închidă un program similar.

 • Alstom, care livrează României trenuri de metrou, declanșează concedieri și vinde active
  15 nov 2023

  Alstom reduce numărul de locuri de muncă și vinde active pentru a-și consolida bilanțul, după ce problemele legate de reducerea lichidităților au făcut ca valoarea de piață a producătorului de trenuri să scadă cu sute de milioane de euro.

 • Siemens Energy obține garanții de împrumut de 15 miliarde euro pentru a-și consolida finanțele
  14 nov 2023

  Siemens Energy a obținut un acord de garanții de împrumut în valoare de 15 miliarde de euro de la guvernul german, de la cel mai mare acționar al său, conglomeratul industrial Siemens, și de la un consorțiu de bănci, în contextul în care se confruntă cu pierderi masive la divizia sa de turbine eoliene.