A fost stabilită data încoronării a Regelui Charles al III-lea

A fost stabilită data încoronării a Regelui Charles al III-lea
scris 6 oct 2022

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii va fi încoronat oficial pe 3 iunie 2023, potrivit Bloomberg, care citează oficiali britanici.

Palatul Buckingham nu a dorit să comenteze informațiile.

La acea dată se vor împlini 70 de ani de la încoronarea suveranei defuncte Elizabeth a II-a, a cărei ceremonie a avut loc pe 2 iunie 1953, scrie News.ro.

Cu cât va crește exact noul impozit pe locuință, anunțat de Profit.ro. Exemplu cu un apartament și o casă CITEȘTE ȘI Cu cât va crește exact noul impozit pe locuință, anunțat de Profit.ro. Exemplu cu un apartament și o casă

Încoronarea va avea loc în cadrul unei ceremonii la Westminster Abbey. Ceremonia ar fi mai restrânsă și mai modestă decât cea a Reginei Elizabeth a II-a. Vor fi invitați și reprezentanți ai altor comunități (religioase).

Peste 8.000 de invitați din 129 de țări au participat la încoronarea Reginei. Au fost create platforme speciale în acest scop. Din motive de securitate, maximum 2.000 de persoane sunt acum permise în biserică.

În iunie 2023, Regele Charles al III-lea va împlini 74 de ani. El va deveni astfel cel mai în vârstă monarh încoronat din istoria Marii Britanii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
regele charles al iii-lea
incoronare