AccorInvest a scos la vânzare hoteluri

AccorInvest a scos la vânzare hoteluri
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2023

Grupul AccorInvest, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din lume, a scos la vânzare o serie de active din Europa și America Latină pentru a-și reduce datoriile, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul, care deține și peste 750 de hoteluri operate de Accor SA, vrea să strângă aproximativ două miliarde de euro din vânzări, inclusiv ale unor hoteluri marca Sofitel din Paris, pentru a-și rambursa creditorii, au precizat sursele care au dorit să își păstreze anonimatul. De asemenea, grupul AccorInvest poartă discuții cu creditorii pentru a modifica termenii și a prelungi maturitățile pentru datorii în valoare de patru miliarde de euro care trebuie rambursate în 2025, au adăugat sursele, potrivit Agerpres.

IKEA reduce prețurile, remarcând “subțierea portofelelor”: 2023 a fost anul în care am întors foaia CITEȘTE ȘI IKEA reduce prețurile, remarcând “subțierea portofelelor”: 2023 a fost anul în care am întors foaia

AccorInvest lucrează cu banca Societe Generale SA pentru vânzarea hotelurilor din Paris, susțin sursele. De asemenea, grupul a angajat alți brokeri și bănci pentru vânzarea a cinci hoteluri din Marea Britanie, precum și a unor portofolii de active din Germania și America Latină, a unui hotel din Țările de Jos și a unui hotel Sofitel din regiunea Europei Centrală și de Est.

Sursele precizează că AccorInvest lucrează cu Rothschild & Co. înaintea discuțiilor cu creditorii, chiar dacă nu există încă un mandat ferm. Banca de investiții Rothschild & Co. a mai consiliat AccorInvest în 2021, când grupul a restructurat datorii în valoare de 4,5 miliarde de euro.

În cadrul acordului de restructurare din 2021, AccorInvest a obținut un împrumut garantat de stat în valoare de 477 milioane de euro de la creditori și actualii acționari au furnizat o majorare de capital cu aceeași sumă.

Printre actualii acționari ai AccorInvest se numără fondul Public Investment Fund din Arabia Saudită și fondul GIC Pte din Singapore, după ce în 2018 Accor Group a vândut 58% din acțiunile AccorInvest pentru 4,6 miliarde de euro.

Wizz Air suspendă curse aeriene din România către mai multe destinații din Europa CITEȘTE ȘI Wizz Air suspendă curse aeriene din România către mai multe destinații din Europa

Fondată în 1967, Accor SA are sediul central în Franța și este listată public pe Euronext Paris și pe piața OTC din Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
accor
hotel